Zoeken op internet in Chrome

U kunt snel vinden wat u zoekt op internet, in uw bladwijzers en in uw browsegeschiedenis.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Typ je zoekopdracht in de adresbalk.
  3. Tik op het resultaat, Ga of Doorgaan Doorgaan.

Tip: Terwijl je typt, kun je suggesties ontvangen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt afzonderlijke suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Zoeken op een webpagina

Je kunt op je Android-apparaat naar een specifiek woord of een specifieke zin op een webpagina zoeken.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een webpagina.
  3. Tik op Meer Meeren dan Zoeken op pagina.
  4. Typ je zoekterm.
  5. Tik op Zoeken Zoeken.
  6. Overeenkomsten worden gemarkeerd. Via de markeringen op de scrollbalk vind je snel alle overeenkomsten op een webpagina.

Woorden op een webpagina zoeken

Je kunt meer informatie vinden over specifieke woorden of zinnen op een webpagina.

Google moet zijn ingesteld als je standaard zoekmachine als je Tikken om te zoeken wilt gebruiken.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een webpagina.
  3. Tik op een woord op een webpagina om het woord te markeren.
  4. Tik op het venster dat je onderaan de pagina ziet. Je krijgt zoekresultaten te zien voor de woorden die je hebt gemarkeerd.

Tikken om te zoeken uitschakelen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Synchronisatie en Google-services en dan Tikken om te zoeken.
  4. Schakel Tikken om te zoeken uit.

Op internet zoeken met afbeeldingen

Je kunt meer informatie krijgen over een afbeelding met Google Lens. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant gebruiken om meer informatie over de plant te zoeken als je meer over een plant wilt weten en vergelijkbare afbeeldingen wilt vinden.

Voordat je begint:

Zo vind je meer informatie over een afbeelding:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een site met de afbeelding waarover je meer wilt weten.
  3. Tik op de afbeelding en houd deze vast.
  4. Tik in het contextmenu op Zoeken met Google Lens.

Gekopieerde afbeeldingen op internet zoeken

Je kunt meer informatie vinden over een afbeelding die vanaf een webpagina naar het klembord is gekopieerd.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een afbeelding op een webpagina en houd deze vast.
  3. Tik op Afbeelding kopiëren.
  4. Tik op de adresbalk. Je vindt de gekopieerde afbeelding als zoekoptie.