Ställa in standardsökmotor och genvägar för webbplatssökning

Du kan söka på webben med hjälp av adressfältet. I vissa länder används Google Sök som standardsökmotor i Chrome. I andra appar kan du bli ombedd att välja standardsökmotor. Du kan när som helst ändra standardsökmotor.

Om du upptäcker oväntade ändringar i sökmotorn kan du ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du tar bort skadlig programvara.

Ange standardsökmotor

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Sökmotor.
  4. Välj den sökmotor som du vill använda.

Sökmotorer som du har besökt och använt nyligen kan läggas till som alternativ i listan.

Använda Google som standardsökmotor

När du har Google som standardsökmotor används din plats för sökningar i adressfältet och på Google. Läs mer om att dela din plats.

Om du inte vill att information om din plats ska användas vid sökningar inaktiverar du platsåtkomst för Chrome:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Titta efter och tryck på Chrome.
  3. Tryck på Plats följt av Aldrig.