Ange standardsökmotor

Du kan använda adressfältet som en sökruta. Google används automatiskt, men du kan ange en annan standardsökmotor.

Om du brukar använda Google som sökmotor och någon annan sökmotor plötsligt används i stället kan du ha drabbats av skadlig programvara. Få hjälp med att återställa inställningarna i Chrome.

Ange standardsökmotor

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer och sedan uppe till höger Mer Inställningar.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid den aktuella sökmotorn under Sök.
  4. Välj en ny standardsökmotor.

Om det inte går att ange sökmotor kan du ha drabbats av skadlig programvara. Få hjälp med att återställa inställningarna i Chrome.

Lägga till, redigera och ta bort andra sökmotorer

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Hantera sökmotorer under Sökning.
  4. Under Andra sökmotorer kan du göra följande:
    • Lägga till en sökmotor: Fyll i textfälten längst ned under Andra sökmotorer.
    • Redigera en sökmotor: Klicka på sökmotorn. Redigera fälten.
    • Ta bort en sökmotor: Håll muspekaren över sökmotorn. Klicka på Ta bort Ta bort till höger.
    • Ange en standardsökmotor: Håll muspekaren över sökmotorn och klicka på Ange som standard.
  5. Klicka på Klar.

Tips om hur du ska fylla i fälten

Fältet Lägg till en ny sökmotor

Ge sökmotorn ett namn eller en etikett.

Fältet Sökord

Skriv ett kortkommando för sökmotorn i form av ett sökord. Då kan du snabbt använda sökmotorn genom att skriva sökordet i adressfältet.

Fältet Webbadress

Skriv sökmotorns webbadress. Så här hittar du webbadressen:

1. Välj den sökmotor som du vill lägga till.
  2. Gör en sökning.
  3. Kopiera och klistra in sökresultatsidans webbadress i adressfältet. Sökresultatsidans adress är inte samma som webbplatsens.
    • Om du till exempel söker efter fotboll på Google är sökresultatsidans webbadress http://www.google.com/search?q=fotboll.
  4. Ersätt sökordet i webbadressen med %s.
    • Utifrån webbadressen till Googles sökresultat ovan skulle du t.ex. få http://www.google.com/search?q=%s som sökmotoradress.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan välja en standardsökmotor eller hantera sökmotorer åt dig. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.