Ange standardsökmotor

Du kan använda adressfältet som en sökruta. Google används automatiskt, men du kan ange en annan standardsökmotor.

Om du brukar använda Google som sökmotor och någon annan sökmotor plötsligt används i stället kan du ha drabbats av skadlig programvara. Få hjälp med att återställa inställningarna i Chrome.

Ange standardsökmotor

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Sökmotorn som används i adressfältet under Sökmotor.
  4. Välj en ny standardsökmotor.

Om det inte går att ange sökmotor kan du ha drabbats av skadlig programvara. Få hjälp med att återställa inställningarna i Chrome.

Lägga till, redigera och ta bort andra sökmotorer

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Hantera sökmotorer under Sökmotor.
  4. Titta efter Andra sökmotorer.
    • Lägga till: Klicka på Lägg till till höger om Andra sökmotorer. Fyll i textfälten och klicka på Lägg till.
    • Ange som standard: Klicka på Mer Mer till höger om sökmotorn och sedan Ange som standard.
    • Redigera: Klicka på Mer Mer till höger om sökmotorn och sedan Redigera.
    • Radera: Klicka på Mer Mer till höger om sökmotorn och sedan Ta bort från listan.

Tips om hur du ska fylla i fälten

Fältet Sökmotor

Ge sökmotorn ett namn eller en etikett.

Fältet Sökord

Skriv ett kortkommando för sökmotorn i form av ett sökord. Då kan du snabbt använda sökmotorn genom att skriva sökordet i adressfältet.

Fältet Webbadress med %s i stället för sökfråga

Ange webbadressen till sökmotorns resultatsida och använd %s där sökfrågan brukar stå.

Så här hittar och redigerar du resultatsidans webbadress:

1. Välj den sökmotor som du vill lägga till.
  2. Gör en sökning.
  3. Kopiera och klistra in sökresultatsidans webbadress i adressfältet. Sökresultatsidans adress är inte samma som webbplatsens.
    • Om du till exempel söker efter fotboll på Google är sökresultatsidans webbadress http://www.google.com/search?q=fotboll.
  4. Ersätt sökordet i webbadressen med %s.
    • Utifrån webbadressen till Googles sökresultat ovan skulle du t.ex. få http://www.google.com/search?q=%s som sökmotoradress.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan välja en standardsökmotor eller hantera sökmotorer åt dig. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.