Ange standardsökmotor

I Google Chrome fungerar adressfältet högst upp i webbläsarfönstret också som sökruta (kallas även Omnibox) Du kan ange vilken sökmotor som ska användas för sökningar i adressfältet som standard.

När du öppnar Chrome första gången efter installationen visas en bubbla i närheten av adressfältet. Den indikerar att du kan söka direkt i adressfältet med standardsökmotorn Sök på Google. Om du vill ändra standardsökmotor klickar du på Ändra för att ange en ny.

First run default search engine bubble

Ange standardsökmotor

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar
  3. Välj den sökmotor du vill använda i menyn i avsnittet Sök. Om sökmotorn som du vill använda inte visas i menyn klickar du på Hantera sökmotorer.
  4. I dialogrutan Sökmotorer som visas väljer du den sökmotor som du vill använda i listan.
  5. Klicka på knappen Ange som standard som visas på raden.

Om den sökmotor som du vill använda inte finns i listan kan du lägga till den som ett nytt sökmotoralternativ.

Om knappen Ange som standard inte visas för den sökmotor som du har valt kanske du måste redigera den aktuella webbadressen.

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Din nätverksadministratör kanske har valt en standardsökmotor åt dig. I så fall kan du inte välja en annan här. Läs mer om hur du använder en förkonfigurerad Chrome-enhet

Några råd om sökning

• Sökning via adressfältet
    Det snabbaste sättet att göra en sökning i Google Chrome är att ange dina söktermer i adressfältet och trycka på Retur.
  • Sökning med högerklick
    Markera text eller en bild på en webbsida med markören. Högerklicka (eller kontrollklicka på en Mac) och välj alternativet att söka efter den markerade texten eller bilden.
  • Klistra in och sök
    Markera valfri text med markören på en webbsida och kopiera den. När du ska söka högerklickar du (eller kontrollklickar på en Mac) i adressfältet och väljer Klistra in och sök.

Visa fler sätt att söka i Chrome.