Angi standard søkemotor

Du kan bruke adressefeltet som søkefelt. Det bruker automatisk Google, men du kan angi en annen standard søkemotor i stedet.

Hvis du vanligvis har Google som søkemotor, men dette plutselig er endret, kan det hende du har skadelig programvare. Få hjelp med å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Velg standard søkemotor

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på MerMer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på nedoverpilen Pil ned ved siden av «Søkemotoren som brukes i adressefeltet», under «Søkemotor».
  4. Velg en ny standardsøkemotor.

Hvis det ikke er mulig å bytte søkemotor, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Få hjelp med å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Legg til, endre eller fjern andre søkemotorer

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på MerMer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer søkemotorer under «Søkemotor».
  4. Finn «Andre søkemotorer».
    • Legg til: Klikk på Legg til til høyre for «Andre søkemotorer». Fyll ut tekstfeltene, og klikk på Legg til.
    • Bruk som standard: Klikk på Mer Mer til høyre for søkemotoren og deretter Bruk som standard.
    • Endre: Klikk på Mer Mer til høyre for søkemotoren og deretter Endre.
    • Slett: Klikk på Mer Mer til høyre for søkemotoren og deretter Fjern fra listen.

Tips for å fylle ut tekstfeltene

«Søkemotor»-feltet

Skriv inn en etikett eller et navn for søkemotoren.

«Søkeord»-feltet

Skriv inn tekstsnarveien du vil bruke for søkemotoren. Du kan skrive inn søkeordet i adressefeltet for å bruke søkemotoren raskt.

«Nettadresse, med %s for søk»-feltet

Skriv inn nettadressen til resultatsiden for søkemotoren, og bruk %s der søket vanligvis er oppført.

Sånn finner og endrer du nettadressen til resultatsiden:

1. Gå til søkemotoren du vil legge til.
  2. Gjør et søk.
  3. Kopiér og lim inn nettadressen til søkeresultatsiden i nettadressefeltet. Adressen for søkeresultatsiden er forskjellig fra nettadressen.
    • Hvis du for eksempel søker etter «fotball», er nettadressen til Google-søkeresultatene http://www.google.com/search?q=fotball.
  4. Bytt ut søketermen i nettadressen med %s.
    • Hvis du for eksempel brukte nettadressen til Google-søkeresultatsiden, ender du opp med http://www.google.com/search?q=%s som den endelige nettadressen for søkemotoren. Når du skriver inn et søk i adressefeltet, erstattes %s automatisk av søketermen din.

Bruker du en Chromebook på jobben eller skolen? Det er mulig at nettverksadministratoren din har valgt en standard søkemotor eller administrerer søkemotorene for deg. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.