Angi standard søkemotor

Du kan bruke adressefeltet som søkefelt. Det bruker automatisk Google, men du kan angi en annen standard søkemotor i stedet.

Hvis du vanligvis har Google som søkemotor, men dette plutselig er endret, kan det hende du har skadelig programvare. Få hjelp med å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Velg standardsøkemotor

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på pil ned Pil ned ved siden av standardsøkemotoren din i «Søk»-delen.
  4. Velg en ny standardsøkemotor.

Hvis det ikke er mulig å bytte søkemotor, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Få hjelp med å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Legg til, endre eller fjern andre søkemotorer

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer og deretter øverst til høyre Mer Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer søkemotorer i «Søk»-delen.
  4. Under «Andre søkemotorer» kan du gjøre dette:
    • Legg til en søkemotor: Fyll ut tekstfeltene under «Andre søkemotorer» nederst.
    • Endre en søkemotor: Klikk på søkemotoren. Endre feltene.
    • Slett en søkemotor: Hold markøren over søkemotoren. Klikk på Fjern Fjern til høyre.
    • Angi en standardsøkemotor: Hold markøren over søkemotoren og klikk på Bruk som standard.
  5. Klikk på Ferdig.

Tips for å fylle ut feltene

«Legg til en ny søkemotor»-feltet

Skriv inn en etikett eller et navn for søkemotoren.

«Søkeord»-feltet

Skriv inn tekstsnarveien du vil bruke for søkemotoren. Du kan skrive inn søkeordet i adressefeltet for raskt å bruke søkemotoren.

«Nettadresse»-feltet

Skriv inn nettadressen til søkemotoren. Sånn finner du den:

1. Gå til søkemotoren du vil legge til.
  2. Gjør et søk.
  3. Kopiér og lim inn nettadressen til søkeresultatsiden i nettadressefeltet. Adressen for søkeresultatsiden er forskjellig fra nettadressen.
    • Hvis du for eksempel søker etter «fotball», er nettadressen til Google-søkeresultatene http://www.google.com/search?q=fotball.
  4. Bytt ut søketermen i nettadressen med %s.
    • Hvis du for eksempel brukte nettadressen til Google-søkeresultatsiden, ender du opp med http://www.google.com/search?q=%s som den endelige nettadressen for søkemotoren. Når du skriver inn et søk i adressefeltet, erstattes %s av søketermen din automatisk.

Bruker du en Chromebook på jobben eller skolen? Det er mulig at nettverksadministratoren din har valgt en standard søkemotor eller administrerer søkemotorene for deg. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.