Angi standard søkemotor og snarveier til nettstedsøk

Du kan bruke adressefeltet (multifunksjonsfeltet) til å søke på nettet. I enkelte land er Google Søk standardsøkemotoren i Chrome. I andre land kan du bli bedt om å velge standard søkemotor. Du kan når som helst bytte standard søkemotor.

Hvis du legger merke til uventede endringer i søkemotoren, kan det hende du har skadelig programvare. Finn ut hvordan du fjerner skadelig programvare.

Velg standardsøkemotor

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Søkemotor.
  4. Velg nedoverpilen Pil ned ved siden av «Søkemotoren som brukes i adressefeltet».
  5. Velg en ny standardsøkemotor.

Tips:

Administrer søkemotorer og snarveier til nettsteder

Du kan legge til, endre eller fjerne snarveier til nettstedsøk og angi en standardsøkemotor.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Til venstre velger du Søkemotor og så Administrer søkemotorer og nettstedsøk.
  4. Slik endrer du snarveier til nettstedsøk:
    • Legg til: Velg Legg til til høyre for «Nettstedsøk». Når du har fylt ut tekstfeltene, velger du Legg til.
    • Endre: Velg Endre Rediger til høyre for en snarvei til et nettstedsøk.
    • Angi som standard: Velg Mer Mer og så Velg som standard til høyre for en snarvei til et nettstedsøk.
    • Slå av: Velg Mer Mer og så Slå av til høyre for en snarvei til et nettstedsøk.
    • Slett: Velg Mer Mer og så Slett til høyre for en snarvei til et nettstedsøk.

Tips:

• Du kan konfigurere snarveier for å søke på bestemte nettsteder.
  • Snarveier til åpne faner, bokmerker og nettleserloggen din inkluderes i nettstedsøkene dine. Du kan endre eller slå av disse snarveiene, men du kan ikke slette dem.
  • Når du slår av en snarvei til et nettstedsøk, flyttes den til delen «Inaktive snarveier».
  • Du kan også finne andre foreslåtte nettsteder i delen «Inaktive snarveier». Velg Slå på for å legge dem til i snarveiene til nettstedsøk.
    • Noen søkenettsteder vises i «Inaktive snarveier»-delen først når du har søkt på det aktuelle nettstedet.

Fyll ut tekstfelt

«Søkemotor»-feltet

Skriv inn en etikett eller et navn for søkemotoren.

«Snarvei»-feltet

Skriv inn tekstsnarveien du vil bruke for søkemotoren. Du kan skrive inn søkeordet i adressefeltet for å bruke søkemotoren raskt.

«Nettadresse, med %s for søk»-feltet

Skriv inn nettadressen til resultatsiden for søkemotoren, og bruk %s der søket skal settes inn.

Sånn finner og endrer du nettadressen til resultatsiden:

1. Gå til søkemotoren du vil legge til.
  2. Gjør et søk.
  3. Kopier og lim inn nettadressen til søkeresultatsiden i nettadressefeltet. Adressen for søkeresultatsiden er forskjellig fra nettadressen.
    • Hvis du for eksempel søker etter «fotball», er nettadressen til Google-søkeresultatene http://www.google.com/search?q=fotball.
  4. Bytt ut søketermen i nettadressen med %s.
    • Hvis du for eksempel bruker nettadressen til Google-søkeresultatsiden, ender du opp med http://www.google.com/search?q=%s som den endelige nettadressen for søkemotoren.