Angi standard søkemotor og snarveier til nettstedsøk

Du kan bruke adressefeltet (multifunksjonsfeltet) som søkefelt. Det bruker automatisk Google, men du kan angi en annen standard søkemotor i stedet.

Hvis du legger merke til uventede endringer i søkemotoren, kan det hende du har skadelig programvare. Finn ut hvordan du fjerner skadelig programvare.

Velg standardsøkemotor

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Søkemotor.
  4. Klikk på nedoverpilen Pil ned ved siden av «Søkemotoren som brukes i adressefeltet».
  5. Velg en ny standardsøkemotor.

Hvis du har prøvd å angi søkemotoren din uten å lykkes, kan det hende du har skadelig programvare. Få hjelp til å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Legg til, endre eller fjern snarveier for nettstedsøk

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Søkemotor og så Administrer søkemotorer og nettstedsøk.
  4. Slik endrer du snarveier for nettstedsøk:
    • Legg til: Klikk på Legg til til høyre for «Nettstedsøk». Når du har fylt ut tekstfeltene, klikker du på Legg til.
    • Endre: Klikk på Endre Rediger til høyre for en snarvei for nettstedsøk.
    • Angi som standard: Klikk på Mer Mer og så Velg som standard til høyre for en snarvei for nettstedsøk.
    • Slå av: Klikk på Mer Mer og så Slå av til høyre for en snarvei for nettstedsøk.
    • Slett: Klikk på Mer Mer og så Slett til høyre for en snarvei for nettstedsøk.

Tips:

• Du kan konfigurere snarveier for å søke på bestemte nettsteder.
  • Snarveier til åpne faner, bokmerker og nettleserloggen din inkluderes i nettstedsøkene dine. Du kan endre eller slå av disse snarveiene, men du kan ikke slette dem.
  • Når du deaktiverer en snarvei til et nettstedsøk, flyttes den til «Inaktive snarveier»-delen.
  • Du kan også finne andre foreslåtte nettsteder i «Inaktive snarveier»-delen. Klikk på Aktiver for å legge dem til i snarveiene for nettstedsøk.
    • For noen søkenettsteder vises nettstedet i «Inaktive snarveier»-delen først etter at du har søkt på det aktuelle nettstedet.

Slik fyller du ut tekstfelt

«Søkemotor»-feltet

Skriv inn en etikett eller et navn for søkemotoren.

«Snarvei»-feltet

Skriv inn tekstsnarveien du vil bruke for søkemotoren. Du kan skrive inn søkeordet i adressefeltet for å bruke søkemotoren raskt.

«Nettadresse, med %s for søk»-feltet

Skriv inn nettadressen til resultatsiden for søkemotoren, og bruk %s der søket skal settes inn.

Sånn finner og endrer du nettadressen til resultatsiden:

1. Gå til søkemotoren du vil legge til.
  2. Gjør et søk.
  3. Kopier og lim inn nettadressen til søkeresultatsiden i nettadressefeltet. Adressen for søkeresultatsiden er forskjellig fra nettadressen.
    • Hvis du for eksempel søker etter «fotball», er nettadressen til Google-søkeresultatene http://www.google.com/search?q=fotball.
  4. Bytt ut søketermen i nettadressen med %s.
    • Hvis du for eksempel bruker nettadressen til Google-søkeresultatsiden, ender du opp med http://www.google.com/search?q=%s som den endelige nettadressen for søkemotoren.

Bruk snarveier for å søke fra adressefeltet

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. I adressefeltet skriver du inn tekstsnarveien du opprettet for favorittsøkemotoren din eller favorittnettstedet ditt, for å søke.
  3. Trykk på mellomromstasten eller Tab.
    • I innstillingene for Chrome kan du velge om Tab-tasten eller mellomromstasten skal aktivere adressefeltet.
  4. Skriv inn søketermen.
  5. Trykk på Enter.

Bruker du Chromebook på jobben eller skolen? Det er mulig at nettverksadministratoren din har valgt en standard søkemotor eller administrerer søkemotorene for deg. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.