Angi standard søkemotor

Du kan bruke adressefeltet som søkefelt. Det bruker automatisk Google, men du kan angi en annen standard søkemotor i stedet.

Hvis Google normalt er søkemotoren din, men plutselig ikke er det, kan det være at du har skadelig programvare. Få hjelp til å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Angi standard søkemotor

1. Klikk på menyen Meny øverst til høyre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Gå til Søk-delen.
  4. Klikk på rullegardinmenyen og velg en søkemotor.

Hvis du har prøvd å angi søkemotoren din uten å lykkes, kan det hende du har skadelig programvare. Få hjelp til å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Legg til, endre eller fjern søkemotorer

1. Klikk på menyen Meny øverst til høyre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Gå til Søk-delen.
  4. Klikk på Administrer søkemotorer.
  5. Under «Andre søkemotorer» kan du gjøre dette:
    • Legg til en søkemotor: Fyll ut feltene for å sette opp søkemotoren.
    • Endre en søkemotor: Hvis en søkemotor er oppført, velger du den og endrer feltene.
    • Slett en søkemotor: Velg søkemotoren og klikk på X-tegnet som vises på slutten av raden.
    • Angi en standard søkemotor: Hold markøren over søkemotoren og klikk på Bruk som standard. (Hvis knappen ikke vises, må du kanskje endre den oppførte nettadressen.)
  6. Klikk på Ferdig.
Har du problemer med å legge til eller endre en ny søkemotor?

Her er noen tips for å hjelpe deg å fylle ut informasjonsfeltene:

• Legg til en søkemotor: Skriv inn en etikett for søkemotoren.
  • Søkeord: Skriv inn tekstsnarveien du vil bruke for søkemotoren. Du kan bruke søkeordet i adressefeltet for å søke raskere.
  • Nettadresse: Skriv inn nettadressen til søkemotoren. Sånn finner du denne nettadressen:
    1. Gå til søkemotoren du vil legge til.
    2. Gjør et søk.
    3. Kopiér nettadressen til søkeresultatsiden, og lim den inn i nettadressefeltet. Husk at nettadressen for søkeresultatsiden er forskjellig fra nettadressen for nettstedet.
      • For eksempel: http://www.google.com er nettadressen for å bruke Google, men nettadressen du skal du legge til, er nettadressen til søkeresultatsiden. Hvis du søkte etter «xyz», er nettadressen til Google-søkeresultatsiden http://www.google.com/search?q=XYZ.
    4. Erstatt søketermen i nettadressen med %s.
      • Hvis du for eksempel brukte nettadressen til Google-søkeresultatsiden, ender du opp med http://www.google.com/search?q=%s som den endelige nettadressen for søkemotoren. Når du skriver inn et søk i adressefeltet, erstattes %s av søketermen din automatisk.
      • Merk: Pass på at du har med %s i nettadressen. Ellers kan du ikke angi denne søkemotoren som standard søkemotor.

Bruker du en Chromebook på jobben eller skolen? Det er mulig at nettverksadministratoren din har valgt en standard søkemotor eller administrerer søkemotorene for deg. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.