Angi standard søkemotor

Du kan bruke adressefeltet («søkefeltet») som et søkefelt. Det bruker automatisk Google, men du kan angi en annen standard søkemotor i stedet.

Hvis Google normalt er søkemotoren din, men plutselig ikke er det, kan det være at du har skadelig programvare. Få hjelp til å gjenopprette Chrome-innstillingene.

Angi standard søkemotor

Hvis du ikke vil at Google skal brukes som standard søkemotor, kan du følge feilsøkingstrinnene nedenfor:

Datamaskin
  1. Øverst i høyre hjørne klikker du på Chrome-menyen. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger.
  3. Gå til Søk-delen.
  4. Klikk på rullegardinmenyen som er merket Google.
  5. Velg en søkemotor fra menyen.
Mobil enhet
  1. Åpne Chrome-menyen.
  2. Trykk på Innstillinger.
  3. Under Grunnleggende trykker du på søkemotor.
  4. Velg søkemotoren du vil bruke fra menyen.

Sånn legger du til, endrer og sletter søkemotorer

Datamaskin
  1. Øverst i høyre hjørne klikker du på Chrome-menyen. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger.
  3. Gå til Søk-delen.
  4. Klikk på Administrer søkemotorer.
  5. Under «Andre søkemotorer» kan du:
    • Legg til en søkemotor: Fyll ut feltene for å sette opp søkemotoren.
    • Endre en søkemotor: Hvis en søkemotor er oppført, velger du den og endrer feltene.
    • Slett en søkemotor: Velg søkemotoren og klikk på X-tegnet som vises på slutten av raden.
    • Angi en standard søkemotor: Hold markøren over søkemotoren og klikk på Bruk som standard. (Hvis knappen ikke vises, må du kanskje redigere den oppførte nettadressen.)
  6. Klikk på Ferdig.
Har du problemer med å legge til eller endre en ny søkemotor?

Her er noen tips for å hjelpe deg å fylle ut informasjonsfeltene:

• Legg til en søkemotor: Skriv inn en etikett for søkemotoren.
  • Søkeord: Skriv inn tekstsnarveien du vil bruke for søkemotoren. Du kan bruke søkeordet for å bruke søkemotoren via adressefeltet kjapt.
  • Nettadresse: Skriv inn nettadressen til søkemotoren. Sånn finner du denne nettadressen:
    1. Gå til søkemotoren du vil legge til.
    2. Gjør et søk.
    3. Kopiér og lim inn nettadressen til søkeresultatsiden i nettadressefeltet. Husk at nettadressen for søkeresultatsiden er forskjellig fra nettstedsadressen. Du går jo for eksempel til http://www.google.com for å bruke Google, men nettadressen du kopierer og limer inn her hvis du har søkt etter f.eks. «xyz» er http://www.google.com/search?q=xyz.
    4. Erstatt søkeordet i nettadressen med %s. Du ender da opp med http://www.google.com/search?q=%s som den endelige søkemotor-nettadressen. Når du skriver inn et søk i adressefeltet, blir %s automatisk erstattet av søkeordet ditt.

Merk: Kontrollér at du inkluderer %s i nettadressen, for ellers kan du ikke angi denne søkemotoren som standard søkemotor.
Mobil enhet

På dette tidspunktet kan du ikke endre listen med alternativer for standard søkemotor.

Bruker du Chromebook på jobb eller på skolen? Det er mulig at nettverksadministratoren din har valgt en standardsøkemotor eller administrerer søkemotorene for deg. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter