Standaard zoekmachine en snelkoppelingen voor Site Search instellen

Je kunt de adresbalk (omnibox) gebruiken om op internet te zoeken. In sommige landen is Google Zoeken de standaard zoekmachine van Chrome. In andere wordt je misschien gevraagd je standaard zoekmachine te kiezen. Je kunt je standaard zoekmachine altijd wijzigen.

Als je zoekmachine onverwacht verandert, heb je misschien malware op je apparaat. Meer informatie over hoe je malware verwijdert

Je standaard zoekmachine instellen

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Zoekmachine.
  4. Selecteer de zoekmachine die je wilt gebruiken.

Onlangs bezochte en gebruikte zoekmachines worden toegevoegd als opties voor je standaard zoekmachine.

Google gebruiken als standaard zoekmachine

Als Google je standaard zoekmachine is, wordt je locatie gebruikt voor je zoekopdrachten via de adresbalk en op Google. Meer informatie over het delen van je locatie

Als je je locatie niet meer wilt gebruiken in zoekopdrachten, schakel je de toegang van Chrome tot je locatie uit:

1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Zoek Chrome en tik erop.
  3. Tik op Locatie en dan Nooit.