Je standaard zoekmachine instellen

Je kunt de adresbalk (omnibox) gebruiken als zoekvak. Hiervoor wordt automatisch Google gebruikt, maar je kunt ook een andere standaard zoekmachine instellen.

Als je zoekmachine onverwacht verandert, heb je misschien malware op je apparaat. Meer informatie over het verwijderen van malware

Je standaard zoekmachine instellen

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Zoekmachine.
  4. Selecteer de zoekmachine die je wilt gebruiken.

Onlangs bezochte en gebruikte zoekmachines worden toegevoegd als opties voor je standaard zoekmachine.

Google gebruiken als standaard zoekmachine

Wanneer Google je standaard zoekmachine is, wordt je locatie gebruikt voor je zoekopdrachten via de adresbalk en op Google. Meer informatie over het delen van je locatie.

Als je je locatie niet meer wilt gebruiken in zoekopdrachten, schakel je de toegang van Chrome tot je locatie uit:

1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Zoek Chrome en tik erop.
  3. Tik op Locatie en dan Nooit.