Je standaard zoekmachine instellen

Je kunt de adresbalk (omnibox) gebruiken als zoekvak. Hiervoor wordt automatisch Google gebruikt, maar je kunt ook een andere standaard zoekmachine instellen.

Als je zoekmachine onverwacht verandert, heb je misschien malware op je apparaat. Meer informatie over het verwijderen van malware

Je standaardzoekmachine instellen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Basisinstellingen' op Zoekmachine.
  4. Selecteer de zoekmachine die je wilt gebruiken.

Onlangs bezochte zoekmachines worden toegevoegd als opties voor je standaardzoekmachine.

Google gebruiken als standaardzoekmachine

Wanneer Google je standaardzoekmachine is, wordt je locatie gebruikt voor je zoekopdrachten via de adresbalk en op Google. Meer informatie over het delen van je locatie.

Zo zet je het gebruik van je locatie in zoekopdrachten stop:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een Google-zoekpagina, zoals google.com.
  3. Tik links van het webadres op het slotje Vergrendelen.
  4. Tik op Rechten en dan Locatietoegang.
  5. Selecteer Blokkeren voor huidige zoekmachine.