Uw standaardzoekmachine instellen

De adresbalk van Google Chrome, boven aan het browservenster (ook wel de 'omnibox' genoemd), functioneert ook als zoekvak. U kunt opgeven welke zoekmachine de adresbalk standaard voor uw zoekopdrachten moet gebruiken.

Wanneer u Chrome voor de eerste keer na de installatie start, wordt een ballon weergegeven naast de omnibox. Hierin wordt benadrukt dat u met de standaardzoekmachine, Google Zoeken, rechtstreeks in de omnibox kunt zoeken. Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen om een nieuwe zoekmachine in te stellen.

First run default search engine bubble

Uw standaardzoekmachine instellen

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Zoeken' de zoekmachine die u wilt gebruiken in het menu. Als de zoekmachine die u wilt gebruiken, niet in het menu wordt weergegeven, klikt u op Zoekmachines beheren.
  4. In het dialoogvenster 'Zoekmachines' dat wordt weergegeven, selecteert u de zoekmachine die u wilt gebruiken in de lijst.
  5. Klik op de knop Instellen als standaard die in de rij wordt weergegeven.

Als de zoekmachine die u wilt gebruiken niet in deze lijst staat, kunt u deze eerst toevoegen als een nieuwe zoekmachineoptie.

Als de knop 'Instellen als standaard' niet wordt weergegeven voor de zoekmachine die u heeft geselecteerd, moet u mogelijk de URL bewerken.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder selecteert mogelijk een standaardzoekmachine voor u. Als dit het geval is, kunt u hier niet een andere zoekmachine selecteren. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Een paar tips over zoeken

• Zoeken via de adresbalk
    De snelste manier om een zoekopdracht uit te voeren in Google Chrome is door uw zoekterm in de adresbalk te typen en vervolgens op Enter te drukken.
  • Zoeken via de rechtermuisknop
    Markeer met uw cursor tekst of een afbeelding op een webpagina. Klik met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik op een Mac) en selecteer de optie om een zoekopdracht uit te voeren op de door u gemarkeerde tekst of afbeelding.
  • Plakken en zoeken
    Selecteer tekst op een webpagina met uw muisaanwijzer en kopieer deze. Als u klaar bent om te zoeken, klikt u met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik op een Mac) in de adresbalk en kiest u 'Plakken en zoeken'.

Bekijk meer manieren om in Chrome te zoeken.