Oletushakukoneen määrittäminen

Osoitepalkkia (omniboxia) on mahdollista käyttää hakukenttänä. Oletuksena käytettävä hakukone on Google, mutta oletushakukonetta on myös mahdollista vaihtaa.

Jos käytät hakukoneena tavallisesti Googlea, mutta oletushakukone vaihtuu yllättäen, tietokoneellasi voi olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Oletushakukoneen määrittäminen

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää ja sitten Lisää Asetukset.
  3. Klikkaa Haku-osiossa nykyisen oletushakukoneesi vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  4. Valitse uusi oletushakukone.

Jos olet yrittänyt määrittää oletushakukoneen, mutta se ei onnistunut, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Muiden hakukoneiden lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Haku-osiossa Hakukoneiden hallinnoiminen.
  4. Muut hakukoneet ‑kohdassa voit tehdä seuraavaa:
    • Hakukoneen lisääminen: Täytä tekstikentät alareunan kohdassa Muut hakukoneet.
    • Hakukoneen muokkaaminen: Klikkaa hakukonetta. Muokkaa kenttiä.
    • Hakukoneen poistaminen: Osoita hiirellä hakukonetta. Klikkaa sen oikealla puolella olevaa poistopainiketta Poista.
    • Oletushakukoneen määrittäminen: Osoita hiirellä hakukonetta ja valitse Aseta oletukseksi.
  5. Valitse Valmis.

Vinkkejä kenttien täyttämiseen

Lisää uusi hakukone ‑kenttä

Anna hakukoneen tunniste tai nimi.

Avainsana-kenttä

Anna tekstitunniste, jolla haluat käyttää hakukonetta. Avainsanan avulla voit käyttää hakukonetta nopeasti osoitepalkin kautta.

URL-osoite-kenttä

Anna hakukoneen verkko-osoite. Löydät verkko-osoitteen seuraavasti:

1. Avaa hakukone, jonka haluat lisätä.
  2. Tee haku.
  3. Kopioi ja liitä hakutulossivun verkko-osoite URL-osoite-kenttään. Hakutulossivun osoite ei ole sama kuin verkkosivuston osoite.
    • Jos haet esimerkiksi sanalla jalkapallo, Googlen hakutulosten URL-osoite on http://www.google.com/search?q=jalkapallo.
  4. Kirjoita URL-osoitteen hakutermin tilalle %s.
    • Esimerkiksi Googlen hakutulossivun tapauksessa hakukoneen osoite olisi http://www.google.com/search?q=%s.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi valita oletushakukoneen tai hallinnoida hakukoneita puolestasi. Lue lisätietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.