Oletushakukoneen määrittäminen

Osoitepalkkia (omniboxia) on mahdollista käyttää hakukenttänä. Oletuksena käytettävä hakukone on Google, mutta oletushakukonetta on myös mahdollista vaihtaa.

Jos käytät hakukoneena tavallisesti Googlea, mutta oletushakukone vaihtuu yllättäen, tietokoneellasi voi olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Oletushakukoneen määrittäminen

Jos et halua käyttää Googlea oletushakukoneena, noudata alla olevia ohjeita:

Tietokone
  1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset.
  3. Siirry Haku-osioon.
  4. Klikkaa avattavaa valikkoa, jossa lukee Google.
  5. Valitse haluamasi hakukone valikosta.
Mobiililaite
  1. Avaa Chrome-valikko.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Perustiedot-kohdassa Hakukone.
  4. Valitse valikosta hakukone, jota haluat käyttää.

Hakukoneiden lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Tietokone
  1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset.
  3. Siirry Haku-osioon.
  4. Klikkaa Hallinnoi hakukoneita.
  5. Muut hakukoneet -kohdassa voit
    • lisätä uuden hakukoneen: täytä hakukoneen tiedot tämän kohdan kenttiin
    • muokata hakukonetta: valitse hakukone luettelosta ja muokkaa kenttien arvoja.
    • poistaa hakukoneen: valitse hakukone luettelosta ja klikkaa rivin loppuun ilmestyvää X-merkkiä
    • asettaa oletushakukoneen: vie osoitin hakukoneen päälle ja klikkaa Aseta oletukseksi. (Jos painike ei tule näkyviin, voit joutua muokkaamaan näkyvissä olevaa URL-osoitetta.)
  6. Klikkaa Valmis.
Eikö uuden hakukoneen lisääminen tai muokkaaminen onnistu?

Tässä on vinkkejä tietojen syöttämiseen:

• Lisää uusi hakukone: anna hakukoneelle tunniste.
  • Avainsana: Anna tekstitunniste, jolla haluat käyttää hakukonetta. Avainsanan avulla voit käyttää hakukonetta nopeasti osoitekentän kautta.
  • URL-osoite: Anna hakukoneen verkko-osoite. Löydät verkko-osoitteen seuraavasti:
    1. Avaa hakukone, jonka haluat lisätä.
    2. Tee haku.
    3. Kopioi ja liitä hakutulossivun verkko-osoite URL-osoite-kenttään. Muista, että hakutulossivun URL-osoite ei ole sama kuin sivuston URL-osoite. Jos esimerkiksi käytät Googlea osoitteesta http://www.google.com, tähän lisättävä hakutulossivu haulla "xyz" on http://www.google.com/search?q=xyz.
    4. Kirjoita URL-osoitteen hakusanan tilalle %s. Google-hakukonetta käyttävässä esimerkissä lisättäväksi URL-osoitteeksi muodostuu http://www.google.com/search?q=%s. Kun kirjoitat haun osoitepalkkiin, %s korvataan automaattisesti hakusanalla.

Huomaa: Muista lisätä URL-osoitteeseen %s-osa. Muuten et voi lisätä hakukonetta oletushakukoneeksi.
Mobiililaite

Toistaiseksi mobiililaitteilla ei ole mahdollista muokata hakukoneiden oletusarvoisia vaihtoehtoja.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkon järjestelmänvalvojasi voi valita oletushakukoneen tai hallinnoida hakukoneitasi puolestasi. Tietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.