Oletushakukoneen määrittäminen

Osoitepalkkia (omniboxia) on mahdollista käyttää hakukenttänä. Oletuksena käytettävä hakukone on Google, mutta oletushakukonetta on myös mahdollista vaihtaa.

Jos käytät hakukoneena tavallisesti Googlea, mutta oletushakukone vaihtuu yllättäen, tietokoneellasi voi olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Oletushakukoneen määrittäminen

1. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa oleva Valikko Valikko.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Siirry Haku-osioon.
  4. Klikkaa avattavan valikon nuolta ja valitse hakukone.

Jos olet yrittänyt määrittää oletushakukoneen, mutta se ei onnistunut, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Hakukoneiden lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

1. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa oleva Valikko Valikko.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Siirry Haku-osioon.
  4. Klikkaa Hallinnoi hakukoneita.
  5. Muut hakukoneet -kohdassa voit
    • lisätä uuden hakukoneen: täytä hakukoneen tiedot tämän kohdan kenttiin
    • muokata hakukonetta: valitse hakukone luettelosta ja muokkaa kenttien arvoja
    • poistaa hakukoneen: valitse hakukone luettelosta ja klikkaa rivin loppuun ilmestyvää X-merkkiä
    • asettaa oletushakukoneen: vie osoitin hakukoneen päälle ja klikkaa Aseta oletukseksi. (Jos painike ei tule näkyviin, voit joutua muokkaamaan näkyvissä olevaa URL-osoitetta.)
  6. Valitse Valmis.
Eikö uuden hakukoneen lisääminen tai muokkaaminen onnistu?

Tässä on vinkkejä tietojen syöttämiseen:

• Lisää uusi hakukone: anna hakukoneelle tunniste.
  • Avainsana: Anna tekstitunniste, jolla haluat käyttää hakukonetta. Avainsanan avulla voit käyttää hakukonetta nopeasti osoitepalkin kautta.
  • URL-osoite: Anna hakukoneen verkko-osoite. Löydät verkko-osoitteen seuraavasti:
    1. Avaa hakukone, jonka haluat lisätä.
    2. Tee haku.
    3. Kopioi ja liitä hakutulossivun verkko-osoite URL-osoite-kenttään. Pidä mielessä, että hakutulossivun URL-osoite ei ole sama kuin sivuston URL-osoite.
      • Esimerkiksi http://www.google.com on Googlen sivuston URL-osoite, mutta tässä yhteydessä sinun tulee liittää kenttään hakutulossivun URL-osoite. Jos teit haun hakutermillä ”xyz”, Googlen hakutulossivun URL-osoite on http://www.google.com/search?q=XYZ.
    4. Kirjoita URL-osoitteen hakutermin tilalle %s.
      • Esimerkiksi Googlen hakutulossivun tapauksessa lopullinen hakukoneen URL-osoite olisi http://www.google.com/search?q=%s. Kun kirjoitat haun osoitepalkkiin, %s korvataan automaattisesti hakutermilläsi.
      • Huom. Varmista, että %s on mukana URL-osoitteessa. Muuten et voi määrittää hakukonetta oletushakukoneeksesi.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi valita oletushakukoneen tai hallinnoida hakukoneita puolestasi. Lue lisätietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.