Konfigurer standardsøgemaskine og genveje til websitesøgning

Du kan bruge adresselinjen (omnifeltet) til at søge på nettet. I nogle lande er Google Søgning Chromes standardsøgemaskine. I andre lande bliver du muligvis bedt om at vælge din standardsøgemaskine. Du kan til enhver tid ændre din standardsøgemaskine.

Hvis du bemærker uventede ændringer i din søgemaskine, kan du have malware. Se, hvordan du fjerner malware.

Angiv din standardsøgemaskine

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Vælg Søgemaskine.
  4. Vælg menupilen Nedadvendt pil ud for "Den søgemaskine, der bruges i adresselinjen".
  5. Vælg en ny standardsøgemaskine.

Tips!

Administrer søgemaskiner og genveje til websitesøgning

Du kan tilføje, redigere eller fjerne genveje til websitesøgning og angive en standardsøgemaskine.
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Til venstre skal du vælge Søgemaskine og derefter Administrer søgemaskiner og websitesøgning.
  4. Sådan skifter du genveje til websitesøgning:
    • Tilføj: Vælg Tilføj til højre for "Websitesøgning". Vælg Tilføj, når du har udfyldt tekstfelterne.
    • Rediger: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du vælge Rediger Rediger.
    • Angiv som standard: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du vælge Mere Mere og så Gør til standard.
    • Deaktiver: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du vælge Mere Mere og så Deaktiver.
    • Slet: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du vælge Mere Mere og så Slet.

Tips!

• Du kan konfigurere genveje til at søge på bestemte websites.
  • Genveje til dine åbne faner, bogmærker og browserhistorik er inkluderet i dine websitesøgninger. Du kan redigere eller deaktivere disse genveje, men de kan ikke slettes.
  • Når du deaktiverer en genvej til websitesøgning, flyttes den til sektionen "Inaktive genveje".
  • Du kan også finde andre foreslåede websites i sektionen "Inaktive genveje". Hvis du vil føje dem til dine genveje til websitesøgning, skal du vælge Aktivér.
    • Når det gælder visse søgewebsites, vises websitet først i sektionen "Inaktive genveje", når du har søgt på det pågældende website.

Udfyld tekstfelter

Feltet "Søgemaskine"

Angiv en etiket eller et navn til søgemaskinen.

Feltet "Genvej"

Angiv den tekstgenvej, som du vil bruge til søgemaskinen. Du kan indtaste søgeordet i din adresselinje for hurtigt at bruge søgemaskinen.

Feltet "Webadresse med %s i stedet for forespørgsel"

Angiv webadressen for søgemaskinens resultatside, og brug %s i stedet for forespørgslen.

Sådan finder og redigerer du webadressen på resultatsiden:

1. Gå til den søgemaskine, som du vil tilføje.
  2. Foretag en søgning.
  3. Kopiér webadressen for siden med søgeresultater, og indsæt den i webadressefeltet. Adressen til siden med søgeresultater er en anden en adressen til websitet.
    • Hvis du f.eks. søger efter "fodbold", er webadressen til Googles søgeresultater http://www.google.dk/search?q=fodbold.
  4. Erstat søgetermen i webadressen med %s.
    • Hvis du f.eks. brugte webadressen til Googles søgeresultater, ville adressen til søgemaskinen være http://www.google.dk/search?q=%s.