Konfigurer din standardsøgemaskine

Du kan bruge adresselinjen (omnifeltet) som et søgefelt. Søgefeltet bruger automatisk Google, men du kan vælge en anden standardsøgemaskine i stedet.

Hvis Google normalt er din søgemaskine, og pludselig ikke er det mere, kan du have malware. Få hjælp til at gendanne dine Chrome-indstillinger.

Angiv din standardsøgemaskine

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere og dernæst Mere Indstillinger.
  3. I sektionen "Søg" skal du klikke på pilen Pil ned ud for din nuværende standardsøgemaskine.
  4. Vælg en ny standardsøgemaskine.

Hvis du har prøvet at angive din søgemaskine, uden at det virker, har du muligvis malware. Få hjælp til at gendanne dine Chrome-indstillinger.

Tilføj, rediger eller fjern andre søgemaskiner

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Administrer søgemaskiner i sektionen "Søg".
  4. Under "Andre søgemaskiner" kan du:
    • Tilføje en søgemaskine: Udfyld tekstfelterne nederst under "Andre søgemaskiner".
    • Redigere en søgemaskine: Klik på søgemaskinen. Rediger felterne.
    • Slette en søgemaskine: Peg på søgemaskinen. Klik på Fjern Fjern til højre.
    • Angive en standardsøgemaskine: Peg på søgemaskinen, og klik på Gør til standard.
  5. Klik på Udfør.

Tips til udfyldning af felterne

Feltet "Tilføj en ny søgemaskine"

Angiv en etiket eller et navn til søgemaskinen.

Feltet "Søgeord"

Angiv den tekstgenvej, som du vil bruge til søgemaskinen. Du kan indtaste søgeordet i din adresselinje for hurtigt at bruge søgemaskinen.

Feltet "Webadresse"

Angiv webadressen til søgemaskinen. Sådan finder du webadressen:

1. Gå til den søgemaskine, som du vil tilføje.
  2. Foretag en søgning.
  3. Kopiér og indsæt webadressen til siden med søgeresultater i webadressefeltet. Adressen til siden med søgeresultater er en anden en adressen til websitet.
    • Hvis du f.eks. søger efter "fodbold", er webadressen til Googles søgeresultater http://www.google.dk/search?q=fodbold.
  4. Erstat søgetermen i webadressen med %s.
    • Hvis du f.eks. brugte webadressen til Googles søgeresultater, ville adressen til søgemaskinen være http://www.google.dk/search?q=%s.

Bruger du din Chromebook på arbejdet eller i skolen? Din netværksadministrator kan vælge en standardsøgemaskine eller administrere dine søgemaskiner for dig. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger en administreret Chrome-enhed.