Konfigurer din standardsøgemaskine

Du kan bruge adresselinjen (omnifeltet) som et søgefelt. Søgefeltet bruger automatisk Google, men du kan vælge en anden standardsøgemaskine i stedet.

Hvis Google normalt er din søgemaskine, og pludselig ikke er det mere , kan du have malware. Få hjælp til at gendanne dine Chrome-indstillinger.

Angiv din standardsøgemaskine

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Klik på Mere Mere og dernæst Indstillinger øverst til højre.
  3. I sektionen "Søg" skal du klikke på pil ned Pil ned ud for din nuværende standardsøgemaskine.
  4. Vælg en ny standardsøgemaskine.

Hvis du har prøvet at angive din søgemaskine, uden at det virker, har du muligvis malware. Få hjælp til at gendanne dine Chrome-indstillinger.

Tilføj, rediger eller fjern søgemaskiner

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Klik på Mere Mere og dernæst Indstillinger øverst til højre.
  3. Klik på Administrer søgemaskiner i sektionen "Søg".
  4. Under "Andre søgemaskiner" kan du:
    • Tilføje en søgemaskine: Udfyld felterne for at oprette søgemaskinen.
    • Redigere en søgemaskine: Hvis der allerede er en søgemaskine på listen, skal du vælge den og redigere felterne.
    • Slette en søgemaskine: Vælg søgemaskinen, og klik på det X, der ses i slutningen af rækken.
    • Konfigurere en standardsøgemaskine: Hold musen over søgemaskinen, og klik på Gør til standard. (Hvis knappen ikke vises, kan du være nødt til at redigere den webadresse, der vises).
  5. Klik på Udfør.
Har du problemer med at tilføje eller redigere en ny søgemaskine?

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at udfylde oplysningerne i de enkelte felter:

• Tilføj en ny søgemaskine: Giv søgemaskinen et navn.
  • Søgeord: Angiv den tekstgenvej, som du vil bruge til søgemaskinen. Du kan bruge søgeordet til hurtigt at få adgang til søgemaskinen via adresselinjen.
  • Webadresse: Angiv søgemaskinens webadresse. Sådan finder du webadressen:
    1. Gå til den søgemaskine, som du vil tilføje.
    2. Foretag en søgning.
    3. Kopiér og indsæt webadressen til siden med søgeresultater i webadressefeltet. Husk, at webadressen til siden med søgeresultater er en anden end webadressen til websiden.
      • Webadressen http://www.google.com giver f.eks. adgang til Google, men her bør du tilføje webadressen til siden med søgeresultater. Hvis du har søgt efter "xyz", er webadressen til Googles søgeresultater http://www.google.com/search?q=XYZ.
    4. Erstat søgetermen i webadressen med %s.
      • Hvis du f.eks. brugte webadressen til Googles søgeresultater, ville du ende med http://www.google.com/search?q=%s som din endelige webadresse til søgemaskinen. Når du indtaster din søgning i adresselinjen, erstattes %s automatisk med din søgeterm.
      • Bemærk! Sørg for at medtage %s i webadressen. Hvis ikke du gør det, kan du ikke angive denne søgemaskine som din standardsøgemaskine.

Bruger du din Chromebook på arbejdet eller i skolen? Din netværksadministrator kan vælge en standardsøgemaskine eller administrere dine søgemaskiner for dig. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger en administreret Chrome-enhed.