Definir el motor de cerca predeterminat

Podeu fer servir la barra d'adreces (omnibox) com a quadre de cerca. Fa servir Google de manera automàtica, però podeu definir que el motor de cerca predeterminat sigui un altre.

Si Google normalment és el vostre motor de cerca i, de sobte, deixa de ser-ho, és possible que tingueu programari maliciós. Obteniu ajuda per restablir la configuració de Chrome.

Definir el motor de cerca predeterminat

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Motor de cerca", al costat de l'opció "Motor de cerca utilitzat a la barra d'adreces", feu clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  4. Seleccioneu un motor de cerca predeterminat nou.

Si heu provat de definir un motor de cerca però no ha funcionat, és possible que tingueu programari maliciós a l'ordinador. Obteniu ajuda per restablir la configuració de Chrome.

Afegir, editar o suprimir motors de cerca

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Motor de cerca", feu clic a Gestiona els motors de cerca.
  4. Aneu a "Altres motors de cerca".
    • Afegeix: a la dreta de l'opció "Altres motors de cerca", feu clic a Afegeix. Empleneu els camps de text i feu clic a Afegeix.
    • Estableix com a predeterminat: a la dreta del motor de cerca, feu clic a Més Més i, a continuació, Estableix com a predeterminat.
    • Edita: a la dreta del motor de cerca, feu clic a Més Més i, a continuació, Edita.
    • Suprimeix: a la dreta del motor de cerca, feu clic a Més Més i, a continuació, Suprimeix de la llista.

Consells per emplenar els camps de text

Camp "Motor de cerca"

Introduïu una etiqueta o un nom per al motor de cerca.

Camp "Paraula clau"

Introduïu la drecera de text que vulgueu fer servir per al motor de cerca. Podeu introduir la paraula clau a la barra d'adreces per utilitzar el motor de cerca ràpidament.

Camp "URL amb %s en el lloc de la consulta"

Introduïu l'adreça web de la pàgina de resultats del motor de cerca i feu servir %s en el lloc en què aniria la consulta.

Per cercar i editar l'adreça web de la pàgina de resultats, seguiu aquests passos:

1. Aneu al motor de cerca que vulgueu afegir.
  2. Feu una cerca.
  3. Copieu i enganxeu l'adreça web de la pàgina de resultats de la cerca al camp URL. L'adreça de la pàgina de resultats de la cerca és diferent de l'adreça del lloc web.
    • Per exemple, si cerqueu "futbol", l'URL dels resultats de la cerca de Google serà http://www.google.com/search?q=futbol.
  4. Substituïu el terme de cerca de l'URL per %s.
    • Per exemple, si estàveu utilitzant l'URL dels resultats de la cerca de Google, l'adreça del motor de cerca hauria de ser http://www.google.com/search?q=%s.

Feu servir Chromebook a la feina o en un centre educatiu? L'administrador de la xarxa pot triar un motor de cerca predeterminat o bé gestionar les vostres opcions. Obteniu informació sobre com podeu utilitzar un dispositiu Chrome gestionat.