Definir el motor de cerca predeterminat i les dreceres de cerca al lloc web

Podeu utilitzar la barra d'adreces (l'omnibox) per fer cerques al web. En alguns països, la Cerca de Google és el motor de cerca predeterminat de Chrome. En d'altres, és possible que se us demani que trieu el motor de cerca predeterminat. El podeu canviar en qualsevol moment.

Si detecteu canvis inesperats al motor de cerca, és possible que tingueu programari maliciós. Obteniu informació sobre com podeu suprimir programari maliciós.

Definir el motor de cerca predeterminat

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Seleccioneu Motor de cerca.
  4. Al costat de l'opció "Motor de cerca que s'utilitza a la barra d'adreces", seleccioneu la fletxa avall Fletxa avall.
  5. Seleccioneu un motor de cerca predeterminat nou.

Consells:

Gestionar els motors de cerca i les dreceres de llocs web

Podeu afegir, editar o suprimir dreceres de cerca al lloc web, així com definir un motor de cerca predeterminat.
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Motor de cerca i, a continuació, Gestiona els motors de cerca i cerca de llocs.
  4. Per canviar les dreceres de cerca al lloc web:
    • Afegir: a la dreta de "Cerques al lloc web", seleccioneu Afegeix. Un cop hàgiu emplenat els camps de text, seleccioneu Afegeix.
    • Editar: a la dreta d'una drecera de cerca al lloc web, seleccioneu Edita Edita.
    • Establir com a predeterminada: a la dreta d'una drecera de cerca al lloc web, seleccioneu Més Més i, a continuació, Estableix com a predeterminat.
    • Desactivar: a la dreta d'una drecera de cerca al lloc web, seleccioneu Més Més i, a continuació, Desactiva.
    • Suprimir: a la dreta d'una drecera de cerca al lloc web, seleccioneu Més Més i, a continuació, Suprimeix.

Consells:

• Podeu configurar dreceres per fer cerques en llocs web concrets.
  • Les cerques al lloc web inclouen dreceres per a les pestanyes obertes, per a les adreces d'interès i per a l'historial de navegació. Podeu editar o desactivar aquestes dreceres, però no es poden suprimir.
  • En desactivar una drecera de cerca al lloc web, es mou a la secció "Dreceres inactives".
  • També podeu trobar altres llocs web suggerits a la secció "Dreceres inactives". Per afegir-los a les vostres dreceres de cerca al lloc web, seleccioneu Activa.
    • En el cas d'alguns llocs web de cerca, el lloc web es mostra a la secció "Dreceres inactives" només després de fer-hi una cerca.

Emplenar camps de text

Camp "Motor de cerca"

Introduïu una etiqueta o un nom per al motor de cerca.

Camp "Drecera"

Introduïu la drecera de text que vulgueu fer servir per al motor de cerca. Podeu introduir la paraula clau a la barra d'adreces per utilitzar el motor de cerca ràpidament.

Camp "URL amb %s en lloc de la consulta"

Introduïu l'adreça web de la pàgina de resultats del motor de cerca i feu servir %s al lloc on aniria la consulta.

Per cercar i editar l'adreça web de la pàgina de resultats:

1. Aneu al motor de cerca que vulgueu afegir.
  2. Feu una cerca.
  3. Copieu i enganxeu l'adreça web de la pàgina de resultats de la cerca al camp URL. L'adreça de la pàgina de resultats de la cerca és diferent de l'adreça del lloc web.
    • Per exemple, si cerqueu "futbol", l'URL dels resultats de la cerca de Google serà http://www.google.com/search?q=futbol.
  4. Substituïu el terme de cerca de l'URL per %s.
    • Per exemple, si estàveu utilitzant l'URL dels resultats de la cerca de Google, l'adreça del motor de cerca hauria de ser http://www.google.com/search?q=%s.