Ange startinställningar för webbläsaren

Börjar du dagen med att läsa din e-post eller besöka en favoritwebbplats? I så fall kanske du borde ställa in dessa webbplatser som startsidor. Startsidor öppnas automatiskt varje gång du öppnar webbläsaren.

Om du har problem med att blockera popupfönster, spara startsidan eller ange standardsökmotor kan det hända att ett oönskat program har tagit över inställningarna. Prova att lösa problemet med hjälp av de här felsökningsstegen eller testa att återställa webbläsarinställningarna.
  1. Klicka på symbolen Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar. Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  3. Välj något av nedanstående alternativ under Vid start:
    • Öppna sidan Ny flik: Sidan Ny flik öppnas när du startar Chrome.
    • Fortsätt där du slutade: Visa sidor som var öppna när den senaste webbsessionen avslutades. Chrome återställer dina sökdata och sessionscookies. Sessionscookies är den information som webbplatser kan använda för att hålla dig inloggad på till exempel Gmail. Detta gör att du sparar tid eftersom du slipper logga in på dina favoritwebbplatser på nytt varje gång du startar om Chrome. Vi rekommenderar dock att du loggar ut från webbplatser du besöker när du använder en offentlig eller delad dator.

Om du vill att alla dina sidor ska öppnas på nytt i Chrome men inte vill använda sessionscookies och annan webbplatsdata öppnar du Inställningar > Visa avancerade inställningar > Innehållsinställningar > Behåll bara lokala uppgifter tills jag stänger webbläsaren.

• Öppna en särskild sida eller grupp med sidor: Klicka på Ange sidor och ange webbadresserna för sidorna som du vill visa.

Nästa steg

Du kan öppna dina favoritsidor på andra sätt.

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan välja en eller flera startsidor åt dig, och i så fall kan du inte ändra dem här. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som hanteras av någon annan