Chromen kirjanmerkkien ja asetusten tuominen

Voit vaihtaa selainta menettämättä suosikkisivustojesi kirjanmerkkejä ja asetuksia. Selaimesta riippuen asetuksiin voivat kuulua esimerkiksi

• selaushistoria
  • oletusetusivu
  • kirjanmerkit
  • oletushakukoneet
  • tallennetut salasanat.

Kirjanmerkkien lisääminen Chromeen

Kirjanmerkkien tuominen useimmista selaimista (esim. Firefoxista tai Safarista) onnistuu tallentamalla tai viemällä kirjanmerkit HTML-tiedostona seuraamalla kyseisen selaimen ohjeita:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kirjanmerkit ja listat ja sitten Tuo kirjanmerkit ja asetukset.
  3. Valitse Valitse tiedosto.
  4. Valitse tiedosto ja sitten Avaa ja sitten Valmis.

Vinkki: Voit siirtää salasanoja muista sovelluksista Google Salasanojen kautta Chromessa. Lue lisää salasanojen siirtämisestä Chromen kautta.

Chromebookilla

Tärkeää:

• Jos et ole vielä luonut kirjanmerkkejä Chromessa, kirjanmerkit näkyvät kirjanmerkkipalkissa.
  • Jos Chromessa on jo kirjanmerkkejä, tuomasi kirjanmerkit ovat uudessa kansiossa nimeltä Tuotu.
  1. Avaa Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kirjanmerkit ja listat ja sitten Kirjanmerkkien hallinta.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Järjestä.
  4. Valitse avattavasta valikosta Tuo kirjanmerkit HTML-tiedostosta.
  5. Lähetä tallentamasi HTML-tiedosto.

Kirjanmerkkien avaaminen

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kirjanmerkit ja listat ja sitten Kirjanmerkkien hallinta.
  2. Jos Chromessa on jo kirjanmerkkejä, etsi kansio nimeltä "Muut kirjanmerkit".

Vinkki: Voit myös järjestää, muokata ja poistaa kirjanmerkkejä sivupaneelissa.

Miten kirjanmerkit siirretään

Jos et ole vielä lisännyt sivuja kirjanmerkeiksi Chromessa, kirjanmerkit näkyvät kirjanmerkkipalkissasi.

Jos Chromessa on jo kirjanmerkkejä, tuodut kirjanmerkit lisätään Muut kirjanmerkit ‑kansioon kirjanmerkkipalkin päähän.

Lue lisää kirjanmerkkipalkista.

Kirjanmerkkien siirtäminen tai vieminen toiseen selaimeen

Jos haluat alkaa käyttää jotakin muuta selainta, voit siirtää Chrome-kirjanmerkkisi siihen.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kirjanmerkit ja listat ja sitten Kirjanmerkkien hallinta.
  3. Valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Vie kirjanmerkkejä.

Chrome vie kirjanmerkkisi HTML-tiedostona. Voit tuoda kirjanmerkkisi toiseen selaimeen kyseisen tiedoston avulla.