Använda Chrome som standardwebbläsare

Om du gör Chrome till din standardwebbläsare öppnas länkar du klickar på automatiskt i Chrome när det är möjligt.

I vissa länder kan du bli ombedd att välja din standardwebbläsare. Du kan byta standardwebbläsare när som helst.

Ange Chrome som standardwebbläsare

Obs! Om du inte har Google Chrome på datorn ännu laddar du först ned och installerar Chrome.

Windows 11
  1. Klicka på startmenyn på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Appar följt av Standardappar.
  3. Skriv Chrome i sökrutan under Ange standardinställningar för program följt av och klicka på Google Chrome.
  4. Klicka på Ange standard högst upp bredvid Gör Google Chrome till din standardwebbläsare.
    • Kontrollera att ändringen har tillämpats på rätt filtyper genom att gå igenom listan under knappen Ange standard.
  5. Avsluta genom att stänga inställningarna.

Du kan lägga till en genväg i aktivitetsfältet så att du enkelt kan öppna Chrome senare:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på Chrome längst ned i aktivitetsfältet i Windows.
  3. Klicka på Fäst på aktivitetsfältet.
Windows 10
  1. Klicka på startmenyn Start-menyn på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Öppna dina standardappar:
    • Originalversionen: Klicka på System följt av Standardappar.
    • Creators Update: Klicka på Appar följt av Standardappar.
  4. Klicka på den nuvarande webbläsaren längst ned under Webbläsare (normalt är det Microsoft Edge).
  5. Klicka på Google Chrome i rutan Välj en app.

Du kan lägga till en genväg i aktivitetsfältet så att du enkelt kan öppna Chrome senare:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på Chrome längst ned i aktivitetsfältet i Windows.
  3. Klicka på Fäst på aktivitetsfältet.
Mac
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Ange som standard i avsnittet Standardwebbläsare.
    • Om knappen inte visas är Google Chrome redan standardwebbläsare.

Du kan lägga till en genväg i Dock så att du enkelt kan öppna Chrome senare:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på Chrome i Mac Dock.
  3. Klicka på Alternativ följt av Behåll i Dock.