Använda Chrome som standardwebbläsare

Om du gillar Google Chrome kan du göra programmet till standardwebbläsare på datorn så att alla länkar du klickar på automatiskt öppnas i Google Chrome.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu högt upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Använd Google Chrome som standardwebbläsare under Standardwebbläsare.
    Om knappen inte visas är Google Chrome redan standardwebbläsare.

Välja Chrome för Windows-datorer

Läs mer om hur du ställer in Chrome som standardwebbläsare på Windows-datorer. På Windows 8 kan du starta Chrome som en Windows 8-app.

Windows 10

Användare som nyligen har uppgraderat till Windows 10 och inte hittar Chrome

1. Klicka på startmenyn .
  2. Skriv Chrome i sökrutan och tryck på Retur.
  3. Öppna Chrome genom att klicka på sökresultatet.
  4. Du får frågan om du vill välja Chrome som standardwebbläsare. Klicka på Ja så är det klart.

Om du inte får frågan om du vill välja Chrome som standardwebbläsare följer du anvisningarna nedan.

Användare som har en ny dator med Windows 10 och vill använda Chrome som standardwebbläsare

1. Ladda ned och installera Chrome.
  2. Klicka på startmenyn på datorn.
  3. Välj kugghjulet för inställningar.
  4. Klicka på System > Standardappar.
  5. Klicka på den nuvarande webbläsaren under Webbläsare. Normalt är det Microsoft Edge.
  6. Klicka på Google Chrome i rutan Välj en app.

Alternativt kan du titta på den här videon (bara på engelska, 1.00):

Setting up Chrome on Windows 10

Windows 8 och tidigare
Steg 1: Justera inställningarna i Windows
  1. Ladda ned och installera Chrome.
  2. Högerklicka på startknappen och välj Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Program > Standardprogram > Ange dina standardprogram.
  4. Välj Google Chrome i panelen till vänster.
  5. Klicka på Ange det här programmet som standardprogram.
  6. Klicka på OK.

Steg 2: Justera inställningarna i Chrome

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu.
  3. Klicka på Starta om Chrome på datorn eller Starta Chrome i Windows 8-läge.

Ändra standardwebbläsare

Om du inte vill använda Google Chrome som standardwebbläsare längre väljer du en annan webbläsare.

Använder du en mobil enhet? Läs mer om Chrome på mobila enheter.