Använda Chrome som standardwebbläsare

Om du gillar Google Chrome kan du göra programmet till standardwebbläsare på datorn. Alla länkar du klickar på öppnas då automatiskt i Google Chrome.

Ange Chrome som standardwebbläsare

Om du inte har Google Chrome på datorn ännu laddar du först ned och installerar Chrome.

Windows 10
  1. Klicka på startmenyn Start-menyn på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Välj System och sedan Standardappar.
  4. Klicka på den nuvarande webbläsaren längst ned under Webbläsare (normalt är det Microsoft Edge).
  5. Klicka på Google Chrome i rutan Välj en app.

Du kan lägga till en genväg i aktivitetsfältet så att du enkelt kan öppna Chrome senare:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på Chrome i aktivitetsfältet längst ned i Windows.
  3. Klicka på Fäst på aktivitetsfältet.

Windows 8 och tidigare
  1. Klicka på startmenyn Start-menyn på datorn.
  2. Klicka på Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Program och sedan Standardprogram och sedan Ange dina standardprogram.
  4. Välj Google Chrome till vänster.
  5. Klicka på Ange det här programmet som standardprogram.
  6. Klicka på OK.
Mac
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Använd Google Chrome som standardwebbläsare under Standardwebbläsare.
    • Om knappen inte visas är Google Chrome redan standardwebbläsare.

Använder du en mobil enhet? Läs mer om Chrome på mobila enheter.