Bruk Chrome som standardnettleser

Hvis du gjør Chrome til standardnettleser, blir alle linker du klikker på, automatisk åpnet i Chrome.

Velg Chrome som standard nettleser

Hvis du ikke har Google Chrome på datamaskinen ennå, må du først laste ned og installere Chrome.

Windows 11
  1. Klikk på Start-menyen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Apper og så Standardapper.
  3. Under «Angi standardinnstillinger for apper» skriver du inn Chrome i søkefeltet og så klikk på Google Chrome.
  4. Øverst, ved siden av «Gjør Google Chrome til standardnettleser», klikker du på Angi som standard.
    • For å forsikre deg om at endringen er tatt i bruk for de riktige filtypene, gå gjennom listen under «Angi som standard»-knappen.
  5. For å avslutte, lukk innstillingsvinduet.
Windows 10
  1. Klikk på Start-menyen Start-menyen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Åpne standardappene dine:
    • Opprinnelig versjon: Klikk på System og så Standardapper.
    • Creators Update: Klikk på Apper og så Standardapper.
  4. Klikk på den nåværende nettleseren under «Nettleser» (vanligvis Microsoft Edge).
  5. Klikk på Google Chrome i «Velg en app»-vinduet.

For å åpne Chrome enkelt senere, legg til en hurtigtast på oppgavelinjen:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på Chrome på Windows-oppgavelinjen nederst.
  3. Klikk på Fest til oppgavelinjen.
Windows 8 og eldre
  1. Klikk på Start-menyen Start-menyen på datamaskinen.
  2. Klikk på Kontrollpanel.
  3. Klikk på Programmer og så Standardprogrammer og så Angi standardprogrammer.
  4. Velg Google Chrome til venstre.
  5. Klikk på Angi dette programmet som standard.
  6. Klikk på OK.
Mac
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Velg som standard i «Standardnettleser»-delen.
    • Hvis du ikke ser denne knappen, er Google Chrome allerede standardnettleseren din.