Chromen asettaminen oletusselaimeksi

Jos pidät Google Chromen tavasta toimia, voit asettaa sen oletusselaimeksesi. Tällöin klikkaamasi linkit avataan automaattisesti Google Chromessa.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Klikkaa Oletusselain-kohdassa Tee Google Chromesta oletusselain.
    Jos painiketta ei näy, Google Chrome on jo asetettu oletusselaimeksi.

Chromen hankkiminen Windows-tietokoneelle

Lue lisätietoja Chromen asettamisesta oletusselaimeksi tietokoneella, jonka käyttöjärjestelmä on Windows. Jos käytät Windows 8:aa, voit käynnistää Chromen Windows 8 -sovelluksena.

Windows 10

Käyttäjät, jotka päivittivät vastikään Windows 10:een eivätkä löydä Chromea

1. Klikkaa Käynnistä-valikkoa .
  2. Kirjoita hakukenttään Chrome ja paina Enter.
  3. Avaa Chrome klikkaamalla hakutulosta.
  4. Sinua kehotetaan asettamaan Chrome oletusselaimeksi. Viimeistele toiminto klikkaamalla Kyllä.

Jos sinua ei kehoteta asettamaan Chromea oletusselaimeksi, noudata alla olevia ohjeita.

Käyttäjät, joilla on uusi Windows 10 -tietokone ja jotka haluavat asettaa Chromen oletusselaimeksi

1. Lataa ja asenna Chrome.
  2. Klikkaa tietokoneen Käynnistä-valikkoa .
  3. Klikkaa Tietokoneen asetukset -rataskuvaketta .
  4. Klikkaa Järjestelmä > Oletussovellukset.
  5. Klikkaa Verkkoselain-kohdassa nykyistä selaintasi, joka on tavallisesti Microsoft Edge.
  6. Klikkaa avautuvassa Valitse sovellus -ikkunassa Google Chrome.

Voit myös katsoa tämän videon (vain englanniksi, pituus 1:00):

Setting up Chrome on Windows 10

Windows 8 ja aiemmat versiot
Vaihe 1: muokkaa Windowsin asetuksia
  1. Lataa ja asenna Chrome.
  2. Klikkaa Käynnistä-painiketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ohjauspaneeli.
  3. Klikkaa Ohjelmat > Oletusohjelmat > Määritä oletusohjelmat.
  4. Valitse vasemmalla olevassa paneelissa Google Chrome.
  5. Valitse Aseta tämä ohjelma oletukseksi.
  6. Klikkaa Ok.

Vaihe 2: muokkaa Chromen asetuksia

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  3. Klikkaa Käynnistä Chrome uudelleen työpöytätilassa tai Käynnistä Chrome uudelleen Windows 8 -tilassa.

Oletusselaimen vaihtaminen

Jos et halua enää käyttää Google Chromea oletusselaimenasi, voit asettaa toisen selaimen oletukseksi.

Käytätkö mobiililaitetta? Lue lisätietoja Chromesta mobiililaitteille.