Chromen asettaminen oletusselaimeksi

Jos pidät Google Chromen käyttämisestä, voit asettaa sen oletusselaimeksesi. Tällöin klikkaamasi linkit avataan automaattisesti Google Chromella.

Chromen asettaminen oletusselaimeksi

Jos tietokoneellasi ei vielä ole Google Chromea, aloita lataamalla ja asentamalla Chrome.

Windows 10
  1. Klikkaa tietokoneen Käynnistä-valikkoa Käynnistä-valikko.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Järjestelmä ja sitten Oletussovellukset.
  4. Siirry sivun alaosaan ja klikkaa Verkkoselain-kohdassa nykyistä selainta (joka on tavallisesti Microsoft Edge).
  5. Klikkaa Valitse sovellus -ikkunassa Google Chrome.

Voit avata Chromen helposti lisäämällä sen pikakuvakkeen tehtäväpalkkiin:

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Klikkaa Windowsin tehtäväpalkissa olevaa Chrome-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Kiinnitä tehtäväpalkkiin.

Windows 8 ja aiemmat versiot
  1. Klikkaa tietokoneen Käynnistä-valikkoa Käynnistä-valikko.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Ohjelmat ja sitten  Oletusohjelmat ja sitten  Aseta oletusohjelmat.
  4. Valitse vasemmalta Google Chrome.
  5. Valitse Aseta tämä ohjelma oletukseksi.
  6. Valitse OK.
Mac
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa oleva Valikko Valikko.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Oletusselain-kohdassa Tee Google Chromesta oletusselain.
    • Jos painiketta ei näy, Google Chrome on jo asetettu oletusselaimeksi.

Käytätkö mobiililaitetta? Lue lisätietoja Chromesta mobiililaitteille.