Använda Chrome som standardwebbläsare

Om du väljer Chrome som standardwebbläsare öppnas alla länkar du klickar på automatiskt i Chrome.

Ange Chrome som standardwebbläsare

Om du inte har Google Chrome på datorn ännu laddar du först ned och installerar Chrome.

Windows 11
  1. Klicka på startmenyn på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Klicka på Appar följt av Standardappar.
  4. Klicka på Google Chrome.
  5. Klicka på den aktuella inställningen under varje filtyp eller länktyp som du vill ändra.
    • För bästa möjliga Chrome-upplevelse på Windows 11 gör du Chrome till standardwebbläsare för alla av följande filtyper som visas på datorn: .html, .html, .shtml, .xhtml, http och https.
  6. Klicka på Google Chrome följt av OK.
  7. Avsluta genom att stänga inställningarna.
Windows 10
  1. Klicka på startmenyn Start-menyn på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Öppna dina standardappar:
    • Originalversionen: Klicka på System följt av Standardappar.
    • Creators Update: Klicka på Appar följt av Standardappar.
  4. Klicka på den nuvarande webbläsaren längst ned under Webbläsare (normalt är det Microsoft Edge).
  5. Klicka på Google Chrome i rutan Välj en app.

Du kan lägga till en genväg i aktivitetsfältet så att du enkelt kan öppna Chrome senare:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på Chrome i aktivitetsfältet längst ned i Windows.
  3. Klicka på Fäst på aktivitetsfältet.
Windows 8 och tidigare
  1. Klicka på startmenyn Start-menyn på datorn.
  2. Klicka på Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Program följt av Standardprogram följt av Ange dina standardprogram.
  4. Välj Google Chrome till vänster.
  5. Klicka på Ange det här programmet som standardprogram.
  6. Klicka på OK.
Mac
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Ange som standard i avsnittet Standardwebbläsare.
    • Om knappen inte visas är Google Chrome redan standardwebbläsare.