Bruk Chrome som standardnettleser

Hvis du gjør Chrome til standardnettleser, blir linker du klikker på, automatisk åpnet i Chrome når det er mulig.

I noen land kan du bli bedt om å velge en standardnettleser. Du kan bytte standardnettleser når som helst.

Velg Chrome som standard nettleser

Viktig: Hvis du ikke har Google Chrome på datamaskinen ennå, må du først laste ned og installere Chrome.

Windows 11
  1. Klikk på Start-menyen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Apper etterfulgt av Standardapper.
  3. Under «Angi standardinnstillinger for apper» skriver du inn Chrome i søkefeltet etterfulgt av klikk på Google Chrome.
  4. Øverst, ved siden av «Gjør Google Chrome til standardnettleser», klikker du på Angi som standard.
    • For å forsikre deg om at endringen er tatt i bruk for de riktige filtypene, gå gjennom listen under «Angi som standard»-knappen.
  5. For å avslutte, lukk innstillingsvinduet.

For å åpne Chrome enkelt senere, legg til en snarvei på oppgavelinjen:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på Chrome på oppgavelinjen nederst i Windows.
  3. Klikk på Fest til oppgavelinjen.
Windows 10
  1. Klikk på Start-menyen Start-menyen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Åpne standardappene dine:
    • Opprinnelig versjon: Klikk på System etterfulgt av Standardapper.
    • Creators Update: Klikk på Apper etterfulgt av Standardapper.
  4. Klikk på den nåværende nettleseren under «Nettleser» (vanligvis Microsoft Edge).
  5. Klikk på Google Chrome i «Velg en app»-vinduet.

For å åpne Chrome enkelt senere, legg til en snarvei på oppgavelinjen:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på Chrome på oppgavelinjen nederst i Windows.
  3. Klikk på Fest til oppgavelinjen.
Mac
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Velg som standard i «Standardnettleser»-delen.
    • Hvis du ikke ser denne knappen, er Google Chrome allerede standardnettleseren din.

For å åpne Chrome enkelt senere, legg til en snarvei på Dock:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på Chrome i Dock på Macen.
  3. Klikk på Alternativer og så Behold i Dock.