Lettertypen, -talen en -coderingen aanpassen

Met de instellingen voor lettertype en taal van Google Chrome kunt u webpagina's lezen en de browser gebruiken in uw eigen taal. Ga als volgt te werk om deze instellingen te wijzigen:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven en ga naar het gedeelte 'Talen'. U kunt de volgende instellingen aanpassen:

Browserinterfacetaal

Windows

De browserinterfacetaal wordt gebruikt voor het weergeven van menu's en dialoogvensters en is gebaseerd op de taal die u heeft geselecteerd toen u Google Chrome voor het eerst heeft gedownload.

Ga in Windows als volgt te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Klik op Taal- en invoerinstellingen om het dialoogvenster 'Talen' te openen.
    2. Selecteer de taal die u wilt gebruiken in de lijst. Als de taal niet in de lijst voorkomt, voegt u deze eerst toe als een van uw favoriete webpaginatalen door op Toevoegen te klikken.
    3. Klik in het deelvenster aan de rechterkant op Google Chrome wordt weergegeven in deze taal.
    4. Start de browser opnieuw om de wijzigingen toe te passen.

Op de Mac wordt de taal voor de browserinterface momenteel bepaald door de instelling 'Taal en tekst' in uw systeemvoorkeuren. Ga naar het ondersteuningscentrum van Apple voor meer informatie over het bijwerken van uw systeemtaal.

Linux: controleer de taalondersteuning voor uw systeem.

Voorkeuren voor webpaginataal

De voorkeuren voor de webpaginataal helpen Google Chrome bij het bepalen van de taal waarin een webpagina moet worden weergegeven. Als u uw voorkeuren wilt aanpassen, klikt u eerst op Taal- en invoerinstellingen (Mac en Linux: Taalinstellingen) om het dialoogvenster 'Talen' te openen. U kunt talen toevoegen aan of verwijderen uit de lijst en ze verslepen om ze te rangschikken op basis van uw voorkeuren.

Als u Windows gebruikt, moet u mogelijk uw taalinstellingen voor Windows configureren om Oost-Aziatische talen of talen met complexe scripts toe te voegen.

Voeg alleen de benodigde talen toe, omdat schadelijke websites vergelijkbare tekens uit andere talen kunnen gebruiken om u te misleiden met betrekking tot het webadres dat u bezoekt.

Standaardlettertypen en -coderingen

Klik op Lettertypen aanpassen in het gedeelte 'Webinhoud' om uw standaardlettertype en lettertype met vaste breedte, minimum lettergrootte en codering op te geven. Als de standaardcodering niet overeenkomt met de codering die een website nodig heeft, wordt de tekst mogelijk niet correct weergegeven. U kunt de lettergrootte altijd handmatig aanpassen of de codering tijdelijk negeren voor de pagina die u bekijkt.