Uppdatera Google Chrome

Google Chrome uppdateras automatiskt när en ny version av webbläsaren är tillgänglig på enheten så att du alltid skyddas av de senaste säkerhetsuppdateringarna. Ibland kan det hända att webbläsarens utseende förändras när den uppdateras.

Hämta tillgängliga uppdateringar för Chrome

Vanligtvis sker uppdateringar i bakgrunden när du stänger webbläsaren på datorn och öppnar den igen. Om du inte har stängt webbläsaren på ett tag kanske du ser att en uppdatering väntar.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Titta på Mer Mer uppe till höger.
  3. Om en uppdatering väntar är ikonen färgad:
    • Grön: En uppdatering släpptes för mindre än två dagar sedan.
    • Orange: En uppdatering släpptes för cirka fyra dagar sedan.
    • Röd: En uppdatering släpptes för minst en vecka sedan.

Så här uppdaterar du Google Chrome:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Uppdatera Google Chrome.
    • Viktigt! Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  4. Klicka på Starta om.

De öppna flikarna sparas i webbläsaren och öppnas automatiskt efter omstarten. Om du vill starta om senare klickar du på Inte nu. Uppdateringen installeras nästa gång du startar om webbläsaren.

Övrig information om att uppdatera Chrome

Läs mer om när du bör uppdatera Chrome samt extra tips för operativsystemet.

Söka efter en uppdatering och kontrollera den aktuella webbläsarversionen

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Hjälp följt av Om Google Chrome.

Det aktuella versionsnumret är sifferraden under rubriken Google Chrome. Chrome söker efter uppdateringar när du är på den här sidan.

Tillämpa alla tillgängliga uppdateringar genom att klicka på Starta om.

Hålla Chrome uppdaterat (1:05)

Ta reda på mer om vad som händer när Chrome uppdateras till en ny version.

Mer information för personer som använder Mac, Linux och Windows 8

• Mac-användare: Du kan även ställa in automatiska uppdateringar för alla som använder datorn om Google Chrome är installerat i mappen Program. Öppna Om Google Chrome och klicka på Uppdatera Chrome automatiskt för alla användare.
  • Linux-användare: Uppdatera Google Chrome med den pakethanterare du brukar använda.
  • Windows 8: Stäng alla fönster och flikar i Chrome. Starta sedan om Chrome så installeras uppdateringen.

Ta del av designändringar och nya funktioner tidigt

Vill du ha en förhandsvisning av nyheter i Chrome? Ladda ned betaversionen av Chrome. Gå sedan med i vår grupp och tala om hur den fungerar för dig.

Relaterade ämnen