Uppdatera Google Chrome

Google Chrome uppdateras automatiskt när en ny version av webbläsaren är tillgänglig på enheten så att du alltid skyddas av de senaste säkerhetsuppdateringarna. Ibland kan det hända att webbläsarens utseende förändras när den uppdateras.

Hämta tillgängliga uppdateringar för Chrome

Vanligtvis sker uppdateringar i bakgrunden när du stänger webbläsaren på datorn och öppnar den igen. Om du inte har stängt webbläsaren på ett tag kanske du ser att en uppdatering väntar.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Titta på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Om en uppdatering väntar är ikonen färgad:
    • Grön: En uppdatering har varit tillgänglig i två dagar.
    • Orange: En uppdatering har varit tillgänglig i fyra dagar.
    • Red: En uppdatering har varit tillgänglig i sju dagar.

Så här uppdaterar du Google Chrome:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Klicka på Uppdatera Google Chrome. Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  4. Klicka på Starta om.

De öppna flikarna sparas i webbläsaren och öppnas automatiskt efter omstarten. Om du vill starta om senare klickar du på Inte nu. Uppdateringen installeras nästa gång du startar om webbläsaren.

Övrig information om att uppdatera Chrome

Läs mer om när du bör uppdatera Chrome samt extra tips för operativsystemet.

Söka efter uppdateringar och kolla aktuell webbläsarversion på datorn
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Klicka på Hjälp och sedan Om Google Chrome.

Det aktuella versionsnumret är sifferraden under rubriken Google Chrome. Chrome söker efter uppdateringar när du är på den här sidan.

Klicka på Starta om om du vill använda en uppdatering.

Hålla Chrome uppdaterat (1:05)

Ta reda på mer om vad som händer när Chrome uppdateras till en ny version.

Mer information för personer som använder Mac, Linux och Windows 8
  • Mac-användare: Du kan också ställa in automatiska uppdateringar för alla som använder datorn om Google Chrome är installerat i mappen Program. Kontrollera om knappen Konfigurera automatiska uppdateringar för alla användare visas under Om Google Chrome.
  • Linux-användare: Uppdatera Google Chrome med hjälp av pakethanteraren.
  • Windows 8: Stäng alla fönster och flikar i Chrome. Starta sedan om Chrome så installeras uppdateringen.
Ta del av designändringar och nya funktioner tidigt

När du upptäcker ändringar i Chrome har de oftast testats i en tidig version av Chrome som kallas Chrome Beta.

Om du vill få en förhandstitt på vad som dyker upp i framtiden kollar du in bloggen för Chrome eller laddar ned betaversionen av Chrome och talar om för oss hur du tycker att den fungerar.

Obs! Om du laddar ned Chrome Beta ersätts den vanliga versionen av Chrome.

Relaterade ämnen