Uppdatera Google Chrome

Eftersom vi vill att du ska vara skyddad av de senaste säkerhetsuppdateringarna uppdateras Google Chrome automatiskt när en ny version av webbläsaren blir tillgänglig.

När finns det tillgängliga uppdateringar

Vanligtvis sker uppdateringar i bakgrunden när du stänger webbläsaren och öppnar den igen. Om du inte har stängt webbläsaren på ett tag kan färgen på Chrome-menyn i webbläsaren ändras till grön Update Chrome, orange Sync error eller röd . Om den är grön finns det en uppdatering som har varit tillgänglig i två dagar, om den är orange har uppdateringen varit tillgänglig i fyra dagar och om den är röd har uppdateringen varit tillgänglig i mer än sju dagar. Installera en tillgänglig uppdatering enligt anvisningarna nedan.

1. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Uppdatera Google Chrome.
  3. Klicka på Starta om. De öppna flikarna sparas i webbläsaren och öppnas automatiskt efter omstarten. Klicka på Inte nu om du vill starta om senare. Uppdateringen installeras automatiskt nästa gång du startar om webbläsaren.

Windows 8-användare: Stäng alla fönster och flikar på skrivbordet i Chrome och Windows 8-appen. Öppna sedan Chrome igen om du vill använda uppdateringen.

Mer information för användare med Mac och Linux

• Du kan också ställa in automatiska uppdateringar för alla som använder datorn om Google Chrome är installerat i mappen Program. Titta efter knappen Konfigurera automatiska uppdateringar för alla användare i dialogrutan Om Google Chrome. Om knappen är tillgänglig kan du konfigurera automatiska uppdateringar genom att klicka på den och autentisera.
  • Linux-användare: Uppdatera Google Chrome med hjälp av pakethanteraren.

Sök efter uppdateringen manuellt och visa den aktuella versionen av webbläsaren

Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält och välj Om Google Chrome. Det aktuella versionsnumret är sifferraden under rubriken Google Chrome. Chrome söker efter uppdateringar när du är på den här sidan. Klicka på Starta om om du vill använda en uppdatering.

Mer information

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören väljer om du ska kunna uppdatera Chrome och det kan därför hända att uppdateringsalternativet för Chrome inte visas. Lär mer om att använda en Chrome-enhet som hanteras av någon annan