Navigeringsmeny

Uppdatera Google Chrome

Google Chrome uppdateras automatiskt när en ny version av webbläsaren är tillgänglig på enheten så att du alltid skyddas av de senaste säkerhetsuppdateringarna. Ibland kan det hända att webbläsarens utseende förändras när den uppdateras.

Hämta tillgängliga uppdateringar för Chrome

Vanligtvis sker uppdateringar i bakgrunden när du stänger webbläsaren på datorn och öppnar den igen. Om du inte har stängt webbläsaren på ett tag kan det hända att färgen på Chrome-menyn i webbläsaren ändras.

Update Chrome Om menyn är grön betyder det att en uppdatering har varit tillgänglig i två dagar.

Meny med väntande uppdatering Om menyn är orange betyder det att en uppdatering har varit tillgänglig i fyra dagar.

Red menu Om menyn är röd betyder det att en uppdatering har varit tillgänglig i sju dagar.

Så här uppdaterar du Google Chrome:

1. Klicka på Chrome-menyn Meny uppe till höger.
  2. Klicka på Uppdatera Google Chrome. Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  3. Klicka på Starta om.

De öppna flikarna sparas i webbläsaren och öppnas automatiskt efter omstarten. Om du vill starta om senare klickar du på Inte nu. Uppdateringen installeras nästa gång du startar om webbläsaren.

Övrig information om att uppdatera Chrome

Läs mer om när du bör uppdatera Chrome samt extra tips för operativsystemet.

Söka efter uppdateringar och kolla aktuell webbläsarversion på datorn
  1. Öppna Google Chrome på datorn.
  2. Klicka på Chrome-menyn Meny uppe till höger.
  3. Klicka på Hjälp > Om Google Chrome.

Det aktuella versionsnumret är sifferraden under rubriken Google Chrome. Chrome söker efter uppdateringar när du är på den här sidan.

Klicka på Starta om om du vill använda en uppdatering.

Mer information för personer som använder Mac, Linux och Windows 8
  • Mac-användare: Du kan också ställa in automatiska uppdateringar för alla som använder datorn om Google Chrome är installerat i mappen Program. Kontrollera om knappen Konfigurera automatiska uppdateringar för alla användare visas under Om Google Chrome.
  • Linux-användare: Uppdatera Google Chrome med hjälp av pakethanteraren.
  • Windows 8: Stäng alla fönster och flikar i Chrome. Starta sedan om Chrome så installeras uppdateringen.
Ta del av designändringar och nya funktioner tidigt

När du upptäcker ändringar i Chrome har de oftast testats i en tidig version av Chrome som kallas Chrome Beta.

Om du vill få en förhandstitt på vad som komma skall kollar du in bloggen för Chrome eller laddar ned betaversionen av Chrome och talar om för oss hur du tycker att den fungerar.

Obs! Om du laddar ned Chrome Beta ersätts den vanliga versionen av Chrome.

Relaterade ämnen