Oppdater Google Chrome på datamaskiner

For å være sikker på at du er beskyttet av de siste sikkerhetsoppdateringene kan Google Chrome oppdateres automatisk når en ny versjon av nettleseren er tilgjengelig. Med disse oppdateringene kan det hende du iblant legger merke til at nettleseren ser annerledes ut.

Installer Chrome-oppdateringer når de blir tilgjengelige

Chrome skal oppdateres automatisk på datamaskinen, og basert på innstillingene for Play Butikk på Android eller App Store på iOS. Se hvordan du sjekker om oppdateringer er tilgjengelige, og finn ut hvordan du oppdaterer Chrome.

Datamaskiner

Vanligvis gjøres oppdateringer i bakgrunnen når du lukker nettleseren på datamaskinen og åpner den igjen. Men hvis du ikke har lukket nettleseren på en stund, kan det hende du ser at Chrome-menyen øverst til høyre bytter farge:

Update Chrome En grønn meny betyr at en oppdatering har vært tilgjengelig i 2 dager.

update En oransje meny betyr at en oppdatering har vært tilgjengelig i 4 dager.

En rød meny betyr at en oppdatering har vært tilgjengelig i 7 dager.

Slik oppdaterer du Google Chrome:

1. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu øverst til høyre.
  2. Klikk på Oppdater Google Chrome.
  3. Klikk på Start på nytt.

Nettleseren lagrer de åpne fanene og vinduene, og gjenåpner dem automatisk når nettleseren starter på nytt. Hvis du ikke vil starte på nytt med en gang, kan du klikke på Ikke nå. Oppdateringen installeres neste gang du starter nettleseren på nytt.

Android-enheter
Chrome skal oppdateres automatisk basert på Play Butikk-innstillingene dine i Android. Du kan sjekke om en ny versjon er tilgjengelig.
  1. Trykk på Play Butikk-ikonet  > Mine apper.
  2. Apper med tilgjengelige oppdateringer er oppført under «Oppdateringer».
  3. Hvis du ser Chrome  på denne listen, trykker du på oppføringen for å installere oppdateringen.
iPhone eller iPad
Chrome skal oppdateres automatisk basert på App Store-innstillingene dine i iOS. Du kan sjekke om en ny versjon er tilgjengelig.
  1. Åpne App Store.
  2. Trykk på Oppdateringer.
  3. Hvis du ser Chrome  på listen, trykker du på Oppdater for å installere.
  4. Skriv inn Apple-ID-en din og passordet ditt hvis du blir bedt om det. Oppdateringene blir lastet ned og installert.

Annen informasjon om oppdatering av Chrome

Se etter oppdateringer, og se hvilken versjon av nettleseren du har på datamaskinen for øyeblikket
  1. Åpne Google Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu øverst til høyre.
  3. Klikk på Om Google Chrome.

Det gjeldende versjonsnummeret er tallrekken under Google Chrome-overskriften. Chrome ser etter oppdateringer når du er på denne siden.

Klikk på Start på nytt for å installere eventuelle tilgjengelige oppdateringer.

Mer informasjon for Mac-, Linux- og Windows 8-brukere
  • Mac-brukere: Du kan også konfigurere automatiske nettleseroppdateringer for alle brukere på datamaskinen hvis Google Chrome er installert i Programmer-mappen. Gå til «Om Google Chrome», og se etter knappen Valg av automatiske oppdateringer for alle brukere.
  • Linux-brukere: Bruk pakkebehandleren til å oppdatere Google Chrome.
  • Windows 8-brukere: Lukk alle Chrome-vinduer og -faner på skrivebordet og i Windows 8-appen, og start Chrome på nytt for å installere oppdateringen.
Få designendringer og nye funksjoner tidlig

Når du ser endringer i Chrome, har endringene vanligvis blitt testet ut i en tidlig versjon av Chrome som kal Chrome Beta.

Hvis du vil ta en forhåndskikk på det som kommer fremover, kan du sjekke Chrome-bloggen eller laste ned betaversjonen av Chrome og fortelle oss hvor bra den fungerer for deg.

Merk: Hvis du laster ned Chrome Beta, erstattes den vanlige versjonen av Chrome.

Relaterte emner