Google Chrome updaten

Google Chrome kan automatisch worden geüpdatet als er een nieuwe versie van de browser beschikbaar is. Zo weet je zeker dat je door de nieuwste beveiligingsupdates wordt beschermd. Na een update kan uw browser er anders uitzien.

Een Chrome-update ontvangen wanneer deze beschikbaar is

Normaal gesproken vinden updates op de achtergrond plaats wanneer je je browser sluit en opnieuw opent. Maar als je je browser een tijd niet hebt gesloten, kun je een beschikbare update zien:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer Meer Meer rechtsboven.
  3. Als er een update in behandeling is, vind je het volgende:
    • 'Opnieuw starten om te updaten'
    • 'Update afronden'
    • 'Nieuwe versie van Chrome beschikbaar'

Je kunt Google Chrome als volgt updaten:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Hulp en dan Over Google Chrome.
  4. Klik op Google Chrome updaten.
    • Belangrijk: Als je deze knop niet ziet, beschik je over de nieuwste versie.
  5. Klik op Opnieuw starten.

De browser slaat de geopende tabbladen en vensters op. Als je de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Je incognitovensters worden niet opnieuw geopend als Chrome opnieuw wordt gestart. Als je liever niet meteen opnieuw start, klik je op Niet nu. De volgende keer dat je je browser opnieuw start, wordt de update toegepast.

Meer informatie over het updaten van Chrome

Lees meer informatie over wanneer je Chrome moet updaten, evenals extra tips voor je besturingssysteem.

Controleren of er een update beschikbaar is en de huidige browserversie bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Help En dan Over Google Chrome.

Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer je deze pagina opent.

Als je beschikbare updates wilt toepassen, klik je op Opnieuw starten.

Meer informatie voor Mac-, Linux- en Windows-gebruikers
  • Mac-gebruikers: Je kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van je computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map Programma's. Ga naar Over Google Chrome en klik op Chrome automatisch updaten voor alle gebruikers.
  • Linux-gebruikers: Gebruik de functie voor pakketbeheer om Google Chrome te updaten.
  • Windows-gebruikers: Sluit alle vensters en tabbladen in Chrome op de desktop en start Chrome opnieuw om de update toe te passen.
Wijzigingen in het ontwerp en nieuwe functies eerder ontvangen
Wil je een voorproefje van wat de nieuwe versie te bieden heeft? Download de bètaversie van Chromeword lid van onze community en laat ons weten wat je ervan vindt.