Google Chrome updaten

Google Chrome kan automatisch worden geüpdatet als er een nieuwe versie van de browser beschikbaar is. Zo weet u zeker dat u door de nieuwste beveiligingsupdates wordt beschermd. Na een update kan uw browser er anders uitzien.

Een Chrome-update ontvangen wanneer deze beschikbaar is

Normaal gesproken vinden updates i de achtergrond plaats wanneer u uw browser sluit en opnieuw opent. Als u uw browser echter een tijd niet heeft gesloten, ziet u mogelijk dat het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van kleur verandert.

Update Chrome Een groen menu betekent dat er al twee dagen een update beschikbaar is.

update Een oranje menu betekent dat er al vier dagen een update beschikbaar is.

Red menu Een rood menu betekent dat er al zeven dagen een update beschikbaar is.

U kunt Google Chrome als volgt updaten:

1. Klik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruikt u al de nieuwste versie.
  3. Klik op Opnieuw starten.

De browser slaat de geopende tabbladen en vensters op. Wanneer u de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Als u liever niet meteen opnieuw start, klik u op Niet nu. De volgende keer dat u uw browser opnieuw start, wordt de update toegepast.

Meer informatie over het updaten van Chrome

Lees meer informatie over wanneer u Chrome moet updaten, evenals extra tips voor uw besturingssysteem.

Op updates controleren en de huidige browserversie op uw computer bekijken
  1. Open Google Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Klik op Help > Over Google Chrome.

Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer u deze pagina opent.

Klik op Opnieuw starten om beschikbare updates toe te passen.

Meer informatie voor Mac-, Linux- en Windows 8-gebruikers
  • Mac-gebruikers: u kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van uw computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map 'Programma's'. Ga naar het dialoogvenster 'Over Google Chrome' en zoek de knop Automatische updates instellen voor alle gebruikers.
  • Linux-gebruikers: gebruik de Pakketmanager om Google Chrome te updaten.
  • Windows 8: sluit alle vensters en tabbladen in Chrome op de desktop en start Chrome opnieuw om de update toe te passen.
Wijzigingen in het ontwerp en nieuwe functies eerder ontvangen

Wanneer u wijzigingen in Chrome ziet, zijn deze wijzigingen meestal in een vroege versie van Chrome getest. Dit wordt ook wel de bètaversie van Chrome genoemd.

Als u een voorbeeld van toekomstige wijzigingen wilt zien, raadpleegt u de Chrome-blog of downloadt u de bètaversie van Chrome en laat u ons weten hoe goed deze voor u werkt.

Opmerking: Als u de bètaversie van Chrome downloadt, wordt uw gewone versie van Chrome hierdoor vervangen.