Google Chrome updaten

Google Chrome kan automatisch worden geüpdatet als wordt gedetecteerd dat er een nieuwe versie van de browser beschikbaar is op uw computer, Android-apparaat, iPhone of iPad. Zo wordt ervoor gezorgd dat u door de laatste beveiligingsupdates wordt beschermd. Na een update kan uw browser er anders uitzien.

Een Chrome-update ontvangen wanneer deze beschikbaar is

Chrome wordt in principe automatisch geüpdatet op uw computer en op basis van uw instellingen voor de Play Store (Android) of de App Store (iOS). Bekijk hoe u controleert of er updates beschikbaar zijn en hoe u Chrome kunt updaten.

Computer

Normaal gesproken vinden updates de achtergrond plaats wanneer u uw browser sluit en opnieuw opent. Als u uw browser echter een tijd niet heeft gesloten, ziet u mogelijk dat het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van kleur verandert.

Update Chrome Een groen menu betekent dat er al twee dagen een update beschikbaar is.

update Een oranje menu betekent dat er al vier dagen een update beschikbaar is.

Een rood menu betekent dat er al zeven dagen een update beschikbaar is.

U kunt Google Chrome als volgt updaten:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op Google Chrome bijwerken.
  3. Klik op Opnieuw starten.

De browser slaat de geopende tabbladen en vensters op. Wanneer u de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Als u liever niet meteen opnieuw start, klik u op Niet nu. De volgende keer dat u uw browser opnieuw start, wordt de update toegepast.

Android-apparaat

Chrome wordt in principe automatisch geüpdatet op basis van uw Play Store-instellingen voor Android. U kunt controleren of er een nieuwe versie beschikbaar is:

1. Tik op het Play Store-pictogram  > Mijn apps.
  2. Apps waarvoor updates beschikbaar zijn, worden vermeld bij Updates.
  3. Als Chrome  in deze lijst wordt weergegeven, tikt u hierop om de update te installeren.
iPhone- of iPad-apparaat

Chrome wordt in principe automatisch geüpdatet op basis van uw App Store-instellingen voor iOS. U kunt controleren of er een nieuwe versie beschikbaar is:

1. Open de App Store.
  2. Tik op Updates.
  3. Als Chrome  in de lijst wordt weergegeven, tikt u op Werk bij om de update te installeren.
  4. Geef het wachtwoord voor uw Apple-ID op als hierom wordt gevraagd. De updates worden gedownload en geïnstalleerd.

Meer informatie over het updaten van Chrome

Lees meer informatie over wanneer u Chrome moet updaten, evenals extra tips voor uw besturingssysteem.

Op updates controleren en de huidige browserversie op uw computer bekijken
  1. Open Google Chrome op uw computer.
  2. Klik op het Chrome-menu Chrome menu in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Help en over > Over Google Chrome.

Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer u deze pagina opent.

Klik op Opnieuw starten om beschikbare updates toe te passen.

Meer informatie voor Mac-, Linux- en Windows 8-gebruikers
  • Mac-gebruikers: u kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van uw computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map 'Programma's'. Ga naar het dialoogvenster 'Over Google Chrome' en zoek de knop Automatische updates instellen voor alle gebruikers.
  • Linux-gebruikers: gebruik de Pakketmanager om Google Chrome te updaten.
  • Windows 8: sluit alle vensters en tabbladen in Chrome op desktops en in de Windows 8-app voordat u Chrome opnieuw start om de update toe te passen.
Wijzigingen in het ontwerp en nieuwe functies eerder ontv

Wanneer u wijzigingen in Chrome ziet, zijn deze wijzigingen meestal in een vroege versie van Chrome getest. Dit wordt ook wel de bètaversie van Chrome genoemd.

Als u een voorbeeldversie van toekomstige wijzigingen wilt ontvangen, raadpleegt u de Chrome-blog of downloadt u de bètaversie van Chrome en laat u ons weten hoe goed deze voor u werkt.

Opmerking: Als u de Chrome-bèta downloadt, wordt uw gewone versie van Chrome hierdoor vervangen.