Google Chrome updaten

Google Chrome kan automatisch worden geüpdatet als er een nieuwe versie van de browser beschikbaar is. Zo weet u zeker dat u door de nieuwste beveiligingsupdates wordt beschermd. Na een update kan uw browser er anders uitzien.

Een Chrome-update ontvangen wanneer deze beschikbaar is

Normaal gesproken vinden updates op de achtergrond plaats wanneer u uw browser sluit en opnieuw opent. Maar als u uw browser een tijd niet heeft gesloten, kunt u een beschikbare update zien:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Kijk in de rechterbovenhoek naar Meer Meer.
  3. Als er een update beschikbaar is, heeft het pictogram een van de volgende kleuren:
    • Groen: er is al twee dagen een update beschikbaar.
    • Oranje: er is al vier dagen een update beschikbaar.
    • Rood: er is al zeven dagen een update beschikbaar.

U kunt Google Chrome als volgt updaten:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruikt u al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.

De browser slaat de geopende tabbladen en vensters op. Wanneer u de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Als u liever niet meteen opnieuw start, klik u op Niet nu. De volgende keer dat u uw browser opnieuw start, wordt de update toegepast.

Meer informatie over het updaten van Chrome

Lees meer informatie over wanneer u Chrome moet updaten, evenals extra tips voor uw besturingssysteem.

Op updates controleren en de huidige browserversie op uw computer bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Help en vervolgens Over Google Chrome.

Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer u deze pagina opent.

Klik op Opnieuw starten om beschikbare updates toe te passen.

Keeping Chrome updated (Chrome geüpdatet houden, duur 1:05)

Meer informatie over wat er gebeurt als Chrome wordt geüpdatet naar een nieuwe versie.

Meer informatie voor Mac-, Linux- en Windows 8-gebruikers
  • Mac-gebruikers: u kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van uw computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map 'Programma's'. Ga naar het dialoogvenster 'Over Google Chrome' en zoek de knop Automatische updates instellen voor alle gebruikers.
  • Linux-gebruikers: gebruik de Pakketmanager om Google Chrome te updaten.
  • Windows 8: sluit alle vensters en tabbladen in Chrome op de desktop en start Chrome opnieuw om de update toe te passen.
Wijzigingen in het ontwerp en nieuwe functies eerder ontvangen

Wanneer u wijzigingen in Chrome ziet, zijn deze wijzigingen meestal in een vroege versie van Chrome getest. Dit wordt ook wel de bètaversie van Chrome genoemd.

Als u een voorbeeldversie van toekomstige wijzigingen wilt ontvangen, raadpleegt u de Chrome-blog of downloadt u de bètaversie van Chrome en laat u ons weten hoe goed deze voor u werkt.

Opmerking: Als u de bètaversie van Chrome downloadt, wordt uw gewone versie van Chrome hierdoor vervangen.