Google Chrome bijwerken

Google Chrome kan automatisch worden bijgewerkt als wordt gedetecteerd dat er een nieuwe versie van de browser beschikbaar is. Zo wordt ervoor gezorgd dat u door de laatste beveiligingsupdates wordt beschermd.

Handmatig op updates controleren en de huidige versie van de browser weergeven

Klik op het Chrome-menu Chrome menu in de browserwerkbalk en selecteer Over Google Chrome. Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer u deze pagina opent. Klik op Opnieuw starten om beschikbare updates toe te passen.

Wanneer zijn updates beschikbaar

Normaal gesproken vinden updates op de achtergrond plaats wanneer u uw browser sluit en opnieuw opent. Als u uw browser al een tijd niet heeft gesloten, kan de kleur van het Chrome-menu in de browser worden gewijzigd in groen Update Chrome, oranje Sync error of rood . Een groene kleur betekent dat een update al twee dagen beschikbaar is, oranje betekent vier dagen en rood zeven dagen of meer. Als u een beschikbare update wilt toepassen, volgt u de onderstaande stappen.

1. Klik op het Chrome-menu in de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Google Chrome bijwerken.
  3. Klik op Opnieuw starten in het bevestigingsdialoogvenster dat wordt weergegeven. De browser slaat de geopende tabbladen en vensters op. Wanneer u de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Als u liever niet meteen opnieuw start, klik u op Niet nu. De volgende keer dat u de browser opnieuw start, wordt de update automatisch toegepast.

Windows 8-gebruikers: zorg ervoor dat u alle vensters en tabbladen in Chrome sluit op het bureaublad en in de Windows 8-app voordat u Chrome opnieuw start om de update toe te passen.

Meer informatie voor Mac- en Linux-gebruikers

• Mac-gebruikers: u kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van uw computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map 'Programma's'. Ga naar het dialoogvenster 'Over Google Chrome' en zoek de knop Automatische updates instellen voor alle gebruikers. Als deze knop beschikbaar is, klikt u erop en verifieert u uw identiteit om automatische updates in te stellen.
  • Linux-gebruikers: gebruik de Pakketmanager om Google Chrome bij te werken.

Meer informatie

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan selecteren of u Chrome mag bijwerken. Als u dat niet mag, krijgt u geen optie te zien om Chrome bij te werken. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat