Google Chromen päivittäminen tietokoneella

Jotta uusimmat tietoturvapäivitykset olisivat aina käytössäsi, Google Chrome päivittää itsensä automaattisesti aina, kun uusi päivitys on saatavilla. Päivitykset saattavat joskus muuttaa selaimesi ulkonäköä ja toimintaa.

Chromen uusien päivitysten saaminen

Chromen tulisi päivittyä aina automaattisesti tietokoneellasi sekä mobiililaitteilla Androidin Play Kaupan tai iOS:n App Storen asetusten mukaan. Tutustu Chromen päivitysten etsimiseen ja asentamiseen.

Tietokoneella

Päivitys suoritetaan tavallisesti taustalla, kun suljet ja avaat selaimen. Jos et ole sulkenut selainta vähään aikaan, Chrome-valikko voi muuttaa väriään:

Update Chrome Vihreä valikkokuvake tarkoittaa, että uusi päivitys on ollut saatavilla 2 päivää.

update Oranssi valikkokuvake tarkoittaa, että uusi päivitys on ollut saatavilla 4 päivää.

Punainen valikkokuvake tarkoittaa, että uusi päivitys on ollut saatavilla 7 päivää.

Näin päivität Google Chromen:

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  2. Valitse Päivitä Google Chrome.
  3. Valitse Käynnistä uudelleen.

Selain tallentaa avaamasi välilehdet ja ikkunat ja avaa ne käynnistyessään uudelleen. Jos et halua käynnistää selainta uudelleen heti, valitse Ei nyt. Päivitys asennetaan, kun käynnistät selaimen seuraavan kerran.

Android-laitteella
Chromen tulisi päivittyä automaattisesti Androidin Play Kauppa -asetusten mukaan. Näin tarkistat, onko uusi versio saatavilla:
  1. Kosketa Play Kauppa -kuvaketta  > Omat sovellukset.
  2. Sovellukset, joille on saatavilla päivityksiä, näytetään Päivitykset-osiossa.
  3. Jos Chrome on luettelossa, päivitä se koskettamalla.
iPhone tai iPad
Chromen tulisi päivittyä automaattisesti iOS:n App Store -asetusten mukaan. Näin tarkistat, onko uusi versio saatavilla:
  1. Avaa App Store.
  2. Valitse Päivitykset.
  3. Jos Chrome  on luettelossa, asenna päivitys valitsemalla Päivitä.
  4. Anna tarvittaessa Apple ID -salasanasi. Tämän jälkeen päivitykset ladataan ja asennetaan.

Lisätietoa Chromen päivittämisestä

Näin tarkistat päivitysten saatavuuden ja nykyisen version tietokoneella
  1. Avaa Google Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  3. Valitse Tietoja Google Chromesta.

Versionumero on Google Chrome -otsikon alla oleva numerosarja. Chrome tarkistaa päivitykset, kun olet tällä sivulla.

Asenna päivitykset valitsemalla Käynnistä uudelleen.

Lisätietoa Mac-, Linux- ja Windows 8 -käyttäjille
  • Mac-käyttäjät: voit myös ottaa automaattiset selainpäivitykset käyttöön kaikille tietokoneesi käyttäjille, jos Google Chrome on asennettu Ohjelmat-kansioon. Siirry Tietoja Google Chromesta -ikkunaan ja katso, näkyykö Ota automaattiset päivitykset käyttöön kaikille käyttäjille -painiketta.
  • Linux-käyttäjät: päivitä Google Chrome pakettien hallinnan avulla.
  • Windows 8 -käyttäjät: sulje kaikki Chromen ikkunat ja välilehdet työpöydällä ja Windows 8 -sovelluksessa. Päivitys asennetaan, kun käynnistät Chromen uudelleen.
Muutosten ja uusien ominaisuuksien varhainen kokeileminen

Useimmiten Chromen muutokset testataan Chromen kehitysversiossa, jonka nimi on Chrome Beta.

Jos haluat tutustua uusiin ominaisuuksiin ennakkoon, seuraa Chrome-blogia tai lataa Chromen betaversio ja anna palautetta.

Huomaathan, että Chromen betaversio korvaa normaalin version.

Vastaavat aiheet