Google Chrome updaten

Google Chrome kan automatisch worden geüpdatet als er een nieuwe versie van de browser beschikbaar is. Zo weet je zeker dat je door de nieuwste beveiligingsupdates wordt beschermd. Na een update kan je browser er anders uitzien.

Een Chrome-update ontvangen wanneer deze beschikbaar is

Normaal gesproken vinden updates op de achtergrond plaats wanneer je je browser sluit en opnieuw opent. Maar als je je browser een tijd niet hebt gesloten, kun je een beschikbare update zien:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Bekijk Meer Meer in de rechterbovenhoek.
  3. Als er een update beschikbaar is, heeft het pictogram een van de volgende kleuren:
    • Groen: er is al twee dagen een update beschikbaar.
    • Oranje: er is al vier dagen een update beschikbaar.
    • Rood: er is al zeven dagen een update beschikbaar.

Je kunt Google Chrome als volgt updaten:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruik je al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.

De browser slaat de geopende tabbladen en vensters op. Wanneer je de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Als je liever niet meteen opnieuw start, klik je op Niet nu. De volgende keer dat je je browser opnieuw start, wordt de update toegepast.

Meer informatie over het updaten van Chrome

Lees meer informatie over wanneer je Chrome moet updaten, evenals extra tips voor je besturingssysteem.

Op updates controleren en de huidige browserversie op je computer bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Help en dan Over Google Chrome.

Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer je deze pagina opent.

Klik op Opnieuw starten om beschikbare updates toe te passen.

Keeping Chrome updated (Chrome geüpdatet houden, duur 1:05)

Meer informatie over wat er gebeurt als Chrome wordt geüpdatet naar een nieuwe versie.

Meer informatie voor Mac-, Linux- en Windows 8-gebruikers
  • Mac-gebruikers: Je kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van je computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map 'Programma's'. Ga naar 'Over Google Chrome' en klik op Chrome automatisch updaten voor alle gebruikers.
  • Linux-gebruikers: Gebruik de Pakketmanager om Google Chrome te updaten.
  • Windows 8: Sluit alle vensters en tabbladen in Chrome op de desktop en start Chrome opnieuw om de update toe te passen.
Wijzigingen in het ontwerp en nieuwe functies eerder ontvangen

Wilt u een voorproefje van wat de nieuwe versie te bieden heeft? Download de bètaversie van Chromeword lid van onze community en laat ons weten wat u ervan vindt.