Last ned og installer Google Chrome

Google Chrome er en rask nettleser som er tilgjengelig kostnadsfritt. Før du laster den ned, kan du sjekke om Chrome støtter operativsystemet du bruker, og om enheten din oppfyller alle de andre systemkravene.

Slik installerer du Chrome

Windows
  1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på Kjør eller Lagre hvis du blir bedt om det.
    • Hvis du velger Lagre, kan du gjøre ett av følgende for å starte installasjonen:
      • Dobbeltklikk på nedlastingen.
      • Klikk på Åpne fil.
  3. Hvis du får spørsmålet «Vil du la denne appen gjøre endringer på enheten din?», klikker du på Ja.
  4. Start Chrome:

Hvis du har brukt en annen nettleser, for eksempel Internet Explorer eller Safari, kan du importere innstillingene dine til Chrome.

Installer Chrome uten nett

Hvis du har problemer med å laste ned Chrome på en Windows-datamaskin, kan du prøve å laste ned Chrome på en annen datamaskin via den alternative linken nedenfor.

1. Last ned det alternative installasjonsprogrammet for Chrome på en datamaskin som er koblet til Internett.
  2. Flytt filen til datamaskinen du vil installere Chrome på.
  3. Åpne filen, og følg veiledningen på skjermen for å installere den.

Hvis du kommer til den vanlige nedlastingssiden, er det helt normalt. Selv om installasjonsprogrammene ser like ut, hjelper et spesielt merke oss med å finne ut hvilken versjon som er best for deg.

Når du har lastet ned filen, kan du sende den til andre datamaskiner.

Mac
  1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Åpne filen «googlechrome.dmg».
  3. Finn Chrome Chrome i vinduet som åpnes.
  4. Dra Chrome til Programmer-mappen.
    • Du kan bli bedt om å oppgi administratorpassordet.
    • Hvis du ikke vet hva administratorpassordet er, kan du dra Chrome til et sted på datamaskinen hvor du kan gjøre endringer, for eksempel skrivebordet.
  5. Åpne Chrome.
  6. Åpne Finder.
  7. Klikk på Mat ut Løs ut til høyre for Google Chrome i sidefeltet.
Linux

Installer Chrome med det installasjonsprogrammet du vanligvis bruker. Du blir bedt om å oppgi passordet for administratorkontoen.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på OK for å åpne pakken.
  3. Klikk på Install Package (installer pakke).

Google Chrome legges til i programvarebehandlingen, sånn at den holdes oppdatert.

Chromebook
Chrome er forhåndsinstallert på alle nye Chromebook-enheter. Finn ut hvordan du konfigurerer Chromebooken din.

Systemkrav for bruk av Chrome

Windows

For å bruke Chrome i Windows trenger du dette:

• Windows 10 og nyere
  • En SSE3-kompatibel Intel Pentium 4-prosessor eller nyere
Mac

For å bruke Chrome på Mac trenger du dette:

• macOS Catalina 10.15 og nyere
Linux

For å bruke Chrome på Linux trenger du dette:

• 64-bit Ubuntu 18.04+, Debian 10+, openSUSE 15.2+ eller Fedora Linux 32+
  • En SSE3-kompatibel Intel Pentium 4-prosessor eller nyere

Løs problemer med Chrome

Løs problemer med Chrome i Wayland

Chrome i Linux støtter nå Wayland sammen med X11. Når Chrome åpnes i Linux, velges en av disse visningstjenerprotokollene automatisk.

Slik samhandler Chrome med visningstjenerprotokoller
  • Chrome samhandler med visningstjenerprotokoller for å hjelpe deg med å utføre visse typer handlinger. Hvis du har problemer med denne typen handlinger i Wayland, kan du gå tilbake til X11:
    • Dra og slipp
    • Kopier og lim inn
    • Tastatur, mus eller berøringsinndata
  • Wayland begrenser evnen Chrome har til å utføre bestemte handlinger, for eksempel følgende:
    • Det brukes forenklede miniatyrbilder for forhåndsvisning når du drar faner.
    • Vinduer kan ikke plasseres på definerte steder på skjermen.
Slik overstyrer du automatisk valg av visningstjenerprotokoll for Chrome

I nettleseren:

1. Gå til chrome://flags
  2. Sett #ozone-platform-hint til X11 eller Wayland

På kommandolinjen:

1. Naviger til kommandolinjen
  2. Start Chrome:
    • For X11: --ozone-platform=x11
    • For Wayland: --ozone-platform=wayland

Kan ikke installere Chrome på grunn av S-modus

Hvis du ikke klarer å installere Chrome i Windows, kan datamaskinen være i S-modus. Hvis du vil laste ned og installere Chrome, kan du finne ut mer om hvordan du går ut av S-modus. Du kan også finne ut hvordan du løser problemer med installasjon av Chrome.