Last ned og installer Google Chrome

Google Chrome er en rask, gratis nettleser. Før du laster den ned, kan du sjekke om Chrome støtter operativsystemet du bruker, og om enheten din oppfyller alle de andre systemkravene.

Installer Chrome på Windows

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på Kjør eller Lagre hvis du blir bedt om det.
  3. Hvis du velger Lagre, må du dobbelklikke på nedlastingen for å starte installasjonen.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7: Et Chrome-vindu åpnes når alt er klart.
    • Windows 8 og 8.1: En velkomstdialogboks åpnes. Klikk på neste Neste for å velge standardnettleser.
    • Windows 10: Et Chrome-vindu åpnes når alt er klart. Du kan gjøre Chrome til standardnettleseren din.

Hvis du har brukt en annen nettleser, for eksempel Internet Explorer eller Safari, kan du importere innstillingene dine i Chrome.

Installer Chrome uten nett

Hvis du har problemer med å laste ned Chrome på en Windows-datamaskin, kan du prøve å laste ned Chrome på en annen datamaskin via den alternative linken nedenfor.

1. Last ned det alternative installasjonsprogrammet for Chrome på en datamaskin som er koblet til Internett.
  2. Flytt filen til datamaskinen du vil installere Chrome på.
  3. Åpne filen, og følg veiledningen på skjermen for å installere den.

Hvis du kommer til den vanlige nedlastingssiden, er det helt normalt. Selv om installasjonsprogrammene ser like ut, hjelper et spesielt merke oss med å finne ut hvilken versjon som er best for deg.

Når du har lastet ned filen, kan du sende den til andre datamaskiner.

Installer Chrome på Mac

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Åpne filen «Google Chrome.dmg».
  3. Finn Chrome Chrome i vinduet som åpnes.
  4. Dra Chrome til Programmer-mappen.
    • Du kan bli bedt om å oppgi administratorpassordet.
    • Hvis du ikke vet hva administratorpassordet er, kan du dra Chrome til et sted på datamaskinen hvor du kan gjøre endringer, for eksempel skrivebordet.
  5. Åpne Chrome.
  6. Åpne Finder.
  7. Klikk på Mat ut Løs ut til høyre for Google Chrome i sidefeltet.

Installer Chrome på Linux

Installer Chrome med det installasjonsprogrammet du vanligvis bruker. Du blir bedt om å oppgi passordet for administratorkontoen.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på OK for å åpne pakken.
  3. Klikk på Install Package (installer pakke).

Google Chrome legges til i programvarebehandlingen, sånn at den holdes oppdatert.

Se operativsystemene som støttes, og systemkravene

Windows

For å bruke Chrome i Windows trenger du dette:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 eller nyere
  • En SSE2-kompatibel Intel Pentium 4-prosessor eller nyere
Mac

For å bruke Chrome på Mac trenger du dette:

• OS X Mavericks 10.9 eller nyere
Linux

For å bruke Chrome på Linux trenger du dette:

• 64-bit Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.3+ eller Fedora Linux 24+
  • En SSE2-kompatibel Intel Pentium 4-prosessor eller nyere

Løs problemer med Chrome