Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome downloaden

Google Chrome is een gratis webbrowser. Klik op de link om deze te downloaden voor:

Chrome installeren

Installeer Chrome voor een snelle, gratis webbrowser. U kunt Chrome ook opnieuw installeren om problemen met Flash, plug-ins, uw zoekmachine, pop-ups of Chrome-updates op te lossen. Klik hieronder voor informatie over hoe u Chrome kunt installeren op elk apparaat.

Windows

U kunt als volgt Chrome installeren voor uw gebruikersaccount:

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Opslaan.
  3. Als u Opslaan heeft gekozen, dubbelklikt u op het installatiebestand om het installatieproces te beginnen. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7: er wordt een Chrome-venster geopend als alles is geïnstalleerd.
    • Windows 8 en 8.1: Er wordt een welkomstvenster weergegeven. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren.
    • Windows 10: Er wordt een Chrome-venster geopend als alles is geïnstalleerd. U kunt vervolgens Chrome instellen als standaardbrowser.
Mac
  1. Download de schijfimage.
  2. Open het bestand 'Google Chrome.dmg'.
  3. Zoek het Chrome-pictogram Chrome-app in het venster dat wordt geopend. Sleep dit naar de map Programma's. Als u geen beheerdersrechten heeft, wordt u gevraagd verificatie uit te voeren. Als u geen verificatie kunt uitvoeren, sleept u het pictogram naar een locatie op uw computer waarvoor u rechten heeft, zoals uw bureaublad.
  4. Open Chrome. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
  5. Open Finder.
  6. Klik in de zijbalk van het venster rechts van Google Chrome op Uitwerpen .
Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op uw computer worden geïnstalleerd. Zorg er eerst voor dat u beheerdersrechten heeft.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op 'Install Package' (Pakket installeren).
  4. De programma-informatie van Google Chrome wordt toegevoegd aan uw softwarebeheerprogramma zodat deze up-to-date kan worden gehouden.
Android-telefoon of -tablet

Chrome voor Android is beschikbaar op telefoons en tablets met Android 4.1 of hoger (Jelly Bean). Als u Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) heeft geïnstalleerd, kunt u Chrome versie 42 en lager gebruiken, maar ontvangt u geen updates voor Chrome.

1. Ga in de Play Store naar Chrome voor Android.
  2. Tik op Installeren.
  3. Tik op Accepteren en downloaden.
  4. Als u op internet wilt browsen, gaat u naar de startpagina of 'Alle apps' en tikt u op het Chrome-pictogram Chrome-app.
iPhone en iPad

Controleer eerst of u aan de systeemvereisten voldoet. Chrome voor iOS is beschikbaar voor iPad/iPhone/iPod touch met iOS 9 of hoger, in alle talen die door de Apple App Store worden ondersteund.

1. Ga op uw apparaat naar de Chrome-pagina in de Apple App Store.
  2. Tik op Gratis.
  3. Tik op Installeer app.
  4. Geef het wachtwoord voor uw Apple-ID op en tik op OK.
  5. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op het Chrome-pictogram Chrome-app op uw startscherm om de app te openen.

Systeemvereisten bekijken

Bekijk wat uw computer nodig heeft om Chrome te installeren en te gebruiken.

Windows
Als u Chrome voor Windows wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:
  • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2
Mac

Als u Chrome voor Mac wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• OS X Mavericks 10.9 of hoger

Linux

Als u Chrome voor Linux wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.1 of hoger of Fedora Linux 21 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Installatieproblemen met Chrome oplossen

Bekijk hoe u installatieproblemen met Chrome kunt oplossen. Of hoe u problemen kunt oplossen met websites die niet worden geladen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.