Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een gratis webbrowser voor Windows-, Mac- en Linux-computers. U kunt Google Chrome ook installeren op uw Android- of iOS-apparaat.

Chrome downloaden

Chrome installeren op uw computer

Windows

U kunt als volgt Chrome installeren voor uw gebruikersaccount:

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Opslaan.
  3. Als u Opslaan heeft gekozen, dubbelklikt u op het installatiebestand om het installatieproces te beginnen. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7/Vista/XP: als alles is geïnstalleerd, wordt er een Chrome-venster geopend.
    • Windows 8: er verschijnt een welkomstvenster. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren. Als u Google Chrome kiest, wordt deze browser gestart als Windows 8-app in het startscherm.

Systeemvereisten

Als u Google Chrome wilt gebruiken, heeft uw computer het volgende nodig:

• Windows XP Service Pack 2+ (tot eind 2015), Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2
  • 350 MB vrije schijfruimte
  • 512 MB RAM
Mac
  1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'Google Chrome.dmg'.
  3. Zoek het Chrome-pictogram in het venster dat wordt geopend. Sleep dit naar de map 'Programma's'. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
    Opmerking: Als u geen beheerdersrechten heeft, sleept u het pictogram naar een locatie op uw computer waarvoor u wel rechten heeft, zoals uw bureaublad.
  4. Zoek het dock en sleep de Google Chrome-schijfimage naar het pictogram voor uitwerpen .

Systeemvereisten

Als u Google Chrome wilt gebruiken, heeft uw computer het volgende nodig:

• Mac OS X 10.6 of nieuwer
  • Een 64-bit Intel-processor
  • 350 MB vrije schijfruimte
  • 512 MB RAM
Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op uw computer worden geïnstalleerd. Zorg er eerst voor dat u beheerdersrechten heeft.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op 'Install Package' (Pakket installeren).
  4. Er wordt een venster van Chrome geopend zodra alles is ingesteld. De programma-informatie van Google Chrome wordt toegevoegd aan uw softwarebeheerprogramma zodat deze up-to-date kan worden gehouden.

Systeemvereisten

Als u Google Chrome wilt gebruiken, heeft uw computer het volgende nodig:

• Ubuntu 12.04+, Debian 7+, OpenSuSE 12.2+ of Fedora Linux 17
  • Een Intel Pentium 4-processor of later
  • 350 MB vrije schijfruimte
  • 512 MB RAM

Ondervindt u problemen met Chrome?

Bekijk hoe u installatieproblemen met Chrome kunt oplossen. Of hoe u problemen kunt oplossen met websites die niet worden geladen.