Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome downloaden

Google Chrome is een gratis webbrowser. Klik op de link om deze te downloaden voor:

Chrome installeren en systeemvereisten bekijken

Installeer Chrome voor een snelle, gratis webbrowser. U kunt Chrome ook opnieuw installeren om problemen met Flash, plug-ins, uw zoekmachine, pop-ups of Chrome-updates op te lossen. Klik hieronder voor informatie over hoe u Chrome kunt installeren op elk apparaat.

Windows

U kunt als volgt Chrome installeren voor uw gebruikersaccount:

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Opslaan.
  3. Als u Opslaan heeft gekozen, dubbelklikt u op het installatiebestand om het installatieproces te beginnen. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7/Vista: als alles is geïnstalleerd, wordt er een Chrome-venster geopend.
    • Windows 8: er verschijnt een welkomstvenster. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren. Als u Google Chrome kiest, wordt deze browser gestart als Windows 8-app in het startscherm.

Systeemvereisten

Als u Google Chrome wilt gebruiken, heeft uw computer het volgende nodig:

• Windows XP Service Pack 2+, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10
    Opmerking: Ondersteuning voor Windows XP en Vista wordt binnenkort beëindigd. Meer informatie
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2
  • 350 MB vrije schijfruimte
  • 512 MB RAM

Mac
  1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'Google Chrome.dmg'.
  3. Zoek het Chrome-pictogram Chrome logo in het venster dat wordt geopend. Sleep dit naar de map Programma's. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
    Opmerking: Als u geen beheerdersrechten heeft, sleept u het pictogram naar een locatie op uw computer waarvoor u wel rechten heeft, zoals uw bureaublad.
  4. Zoek het dock en sleep de Google Chrome-schijfimage naar het pictogram voor uitwerpen .

Systeemvereisten

Als u Google Chrome wilt gebruiken, heeft uw computer het volgende nodig:

• Mac OS X 10.6 of nieuwer
    Opmerking: Ondersteuning voor Mac OS X 10.6, 10.7 en 10.8 wordt binnenkort beëindigd. Meer informatie
  • Een 64-bit Intel-processor
  • 350 MB vrije schijfruimte
  • 512 MB RAM

Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op uw computer worden geïnstalleerd. Zorg er eerst voor dat u beheerdersrechten heeft.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op 'Install Package' (Pakket installeren).
  4. Er wordt een venster van Chrome geopend zodra alles is ingesteld. De programma-informatie van Google Chrome wordt toegevoegd aan uw softwarebeheerprogramma zodat deze up-to-date kan worden gehouden.

Systeemvereisten

Opmerking: Vanaf begin maart 2016 worden 32-bits Linux, Ubuntu 12.04 (Precise) en Debian 7 (Wheezy) niet meer ondersteund.

Als u Google Chrome wilt gebruiken, heeft uw computer het volgende nodig:

• Ubuntu 12.04 of hoger, Debian 7 of hoger, openSUSE 13.1 of hoger of Fedora Linux 21
  • Een Intel Pentium 4-processor of later
  • 350 MB vrije schijfruimte
  • 512 MB RAM

Android-telefoon of -tablet

Chrome voor Android is beschikbaar op telefoons en tablets met Android 4.1 of hoger (Jelly Bean). Als u Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) heeft geïnstalleerd, kunt u Chrome versie 42 en lager gebruiken, maar ontvangt u geen updates voor Chrome.

1. Ga in de Play Store naar Chrome voor Android.
  2. Tik op Installeren.
  3. Tik op Accepteren en downloaden.
  4. Als u op internet wilt browsen, gaat u naar de startpagina of 'Alle apps' en tikt u op het Chrome-pictogram Chrome logo.
iPhone en iPad

Controleer eerst of u aan de systeemvereisten voldoet. Chrome voor iOS is beschikbaar voor iPad/iPhone/iPod touch met iOS 9 of hoger, in alle talen die door de Apple App Store worden ondersteund.

1. Ga op uw apparaat naar de Chrome-pagina in de Apple App Store.
  2. Tik op Gratis.
  3. Tik op Installeer app.
  4. Geef het wachtwoord voor uw Apple-ID op en tik op OK.
  5. Open Chrome.
  6. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op het Chrome-pictogram Chrome logo op uw startscherm om de app te openen.

Installatieproblemen met Chrome oplossen

Bekijk hoe u installatieproblemen met Chrome kunt oplossen. Of hoe u problemen kunt oplossen met websites die niet worden geladen.

Laura is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat feedback over de pagina voor haar achter.