Baixar i instal·lar Google Chrome

Google Chrome és un navegador web ràpid disponible sense cost econòmic. Abans de baixar-lo, podeu comprovar si Chrome és compatible amb el vostre sistema operatiu i si compliu tota la resta de requisits del sistema.

Com es pot instal·lar Chrome

Windows
  1. Baixeu el fitxer d'instal·lació.
  2. Si se us demana, feu clic a Executa o a Desa.
    • Si trieu Desa, teniu les opcions següents per iniciar la instal·lació:
      • Feu doble clic a la baixada.
      • Feu clic a Obre el fitxer.
  3. Si se us pregunta "Vols permetre que aquesta aplicació faci canvis al dispositiu?", feu clic a .
  4. Inicieu Chrome:
    • Windows 7: en finalitzar, s'obre una finestra de Chrome.
    • Windows 8 i 8.1: es mostra un quadre de diàleg de benvinguda. Feu clic a Següent per seleccionar el navegador predeterminat.
    • Windows 10 i 11: en finalitzar, s'obre una finestra de Chrome. Tot seguit, el podeu establir com a navegador predeterminat.

Si heu utilitzat un altre navegador, com ara Internet Explorer o Safari, podeu importar la vostra configuració a Chrome.

Instal·lar Chrome sense connexió

Si teniu problemes per baixar Chrome en un ordinador Windows, podeu provar aquest enllaç alternatiu per baixar-lo en un altre ordinador.

1. En un ordinador connectat a Internet, baixeu l'instal·lador alternatiu de Chrome.
  2. Moveu el fitxer a l'ordinador en què vulgueu instal·lar Chrome.
  3. Obriu el fitxer i seguiu les instruccions d'instal·lació que es mostraran en pantalla.

És normal que arribeu a la pàgina de baixada habitual. Encara que els instal·ladors s'assemblen, una etiqueta especial ens indica quin és el més adient en el vostre cas.

Un cop hàgiu baixat el fitxer, el podeu enviar a un altre ordinador.

Mac
  1. Baixeu el fitxer d'instal·lació.
  2. Obriu el fitxer anomenat "googlechrome.dmg".
  3. A la finestra que s'obre, cerqueu Chrome Chrome.
  4. Arrossegueu Chrome a la carpeta Aplicacions.
    • Pot ser que se us demani que introduïu la contrasenya d'administrador.
    • Si no sabeu quina és, arrossegueu Chrome a un lloc de l'ordinador en què pugueu editar, com ara l'escriptori.
  5. Obriu Chrome.
  6. Obriu Finder.
  7. A la barra lateral, a la dreta de Google Chrome, feu clic a Expulsa Expulsa.
Linux

Per instal·lar Chrome, feu servir el mateix programari que utilitzeu per instal·lar programes a l'ordinador. Se us demanarà que introduïu la contrasenya del compte d'administrador.

1. Baixeu el fitxer d'instal·lació.
  2. Per obrir el paquet, feu clic a D'acord.
  3. Feu clic a Instal·la el paquet.

Google Chrome s'afegirà al vostre gestor de programari per mantenir-se actualitzat.

Chromebook
Chrome està preinstal·lat en tots els Chromebooks nous. Obteniu informació sobre com podeu configurar el Chromebook.

Requisits del sistema per utilitzar Chrome

Windows

Per utilitzar Chrome a Windows, l'ordinador ha de tenir el següent:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 o una versió superior
  • un processador Intel Pentium 4 o una versió superior que admeti SSE3
Mac

Per utilitzar Chrome a Mac, necessiteu:

• macOS High Sierra 10.13 i versions posteriors
Linux

Per utilitzar Chrome a Linux, necessiteu:

• Ubuntu de 64 bits 14.04, Debian 8, openSUSE 13.3 o Fedora Linux 24 i les versions superiors corresponents
  • Un processador Intel Pentium 4 o superior que admeti SSE3

Solucionar problemes relacionats amb Chrome

Corregir problemes relacionats amb Chrome a Wayland

Ara, Chrome a Linux admet Wayland, juntament amb X11. Quan Chrome s'obre a Linux, es tria automàticament un d'aquests protocols de servidor de visualització.

Com interacciona Chrome amb un protocol de servidor gràfic
  • Chrome interacciona amb un protocol de servidor gràfic per ajudar-vos a dur a terme determinats tipus d'accions. Si teniu algun problema relacionat amb aquests tipus d'accions a Wayland, podeu tornar a canviar a X11:
    • Arrossegar i deixar anar contingut.
    • Copiar i enganxar contingut.
    • Utilitzar el teclat, el ratolí o l'entrada tàctil.
  • Wayland restringeix la capacitat que té Chrome per dur a terme determinades accions, com ara:
    • En arrossegar pestanyes, s'utilitzen miniatures de previsualització simplificades.
    • No es poden col·locar finestres en un lloc determinat de la pantalla.
Com es pot substituir la selecció automàtica del protocol de servidor gràfic de Chrome

Des del navegador:

1. Navegueu fins a chrome://flags.
  2. Establiu #ozone-platform-hint en X11 o Wayland.

Des de la línia d'ordres:

1. Navegueu fins a la línia d'ordres.
  2. Inicieu Chrome:
    • Per a X11: --ozone-platform=x11
    • Per a Wayland: --ozone-platform=wayland

No es pot instal·lar Chrome a causa del mode S

Si no podeu instal·lar Chrome a l'ordinador Windows, és possible que l'ordinador estigui en mode S. Si voleu baixar i instal·lar Chrome, obteniu més informació sobre com podeu sortir del mode S. També podeu obtenir informació sobre com podeu resoldre els problemes relacionats amb la instal·lació de Chrome.

Articles relacionats