Avinstallera Google Chrome

Du kan ta bort Chrome från datorn (Windows, Mac eller Linux) eller radera Chrome från din iPhone eller iPad.

Windows 11
  1. Stäng alla fönster i Chrome på datorn.
  2. Klicka på Start-menyn  följt av Inställningar.
  3. Klicka på Appar följt av Appar och funktioner.
  4. Klicka på Mer Mer bredvid Google Chrome följt av Avinstallera.
  5. Klicka på Avinstallera.
  6. Om du vill tillåta att appen gör ändringar på enheten klickar du på Ja.
Windows 10
  1. Stäng alla fönster och flikar i Chrome på datorn.
  2. Klicka på Start-menyn Start-menyn följt av Inställningar.
  3. Klicka på Appar.
  4. Titta under Appar och funktioner och klicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Avinstallera.
  6. Bekräfta genom att klicka på Avinstallera.
  7. Om du vill radera profilinformation, som bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?
  8. Klicka på Avinstallera.
Mac
  1. Högerklicka på Chrome längst ner på skärmen i Dock.
  2. Välj Stäng.
  3. Öppna Finder.
  4. Öppna mappen på datorn där programmet Google Chrome finns.
    • Tips! Det kan finnas i mappen Program. Annars öppnar du Arkiv följt av Sök och söker efter Google Chrome.
  5. Dra Google Chrome till papperskorgen.
  6. Valfritt: Radera din profilinformation, som bokmärken och historik:
    1. Klicka på följt av Öppna mapp högst upp på skärmen.
    2. Ange ~/Library/Application Support/Google/Chrome.
    3. Klicka på .
    4. Markera alla mappar och dra dem till papperskorgen.
Linux
  1. Öppna ett terminalfönster.
    • Tryck på Ctrl + Alt + t om du använder GNOME, Unity eller Cinnamon.
    • Öppna Programmeny följt av System följt av Konsol om du använder KDE.
  2. Ange avinstallationskommandot:
    • Debian-baserade system: Skriv sudo dpkg -r google-chrome-stable.
    • Övriga system: Skriv sudo rpm -e google-chrome-stable.
  3. Ange datorns lösenord när du uppmanas att göra det.

Om du tar bort profilinformation när du avinstallerar Chrome försvinner uppgifterna från datorn. Om du är inloggad på Chrome och synkroniserar data kan viss information fortfarande finnas på Googles servrar. Om du vill radera den rensar du webbinformationen.

Åtgärda problem med Chrome

Du kan åtgärda de flesta problem med standardsökmotorer, popup-fönster och Chrome-uppdateringar genom att avinstallera och installera om Chrome.