Avinstallera Google Chrome

Du kan ta bort Chrome från datorn (Windows, Mac eller Linux) eller radera Chrome-appen från din iPhone eller iPad.

Windows 10
  1. Stäng alla fönster och flikar i Chrome på datorn.
  2. Klicka på Start-menyn Start-menyn och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Appar.
  4. Titta under Appar och funktioner och klicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Avinstallera.
  6. Bekräfta genom att klicka på Avinstallera.
  7. Om du vill radera profilinformation, som bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?
  8. Klicka på Avinstallera.
Windows 8, 7 eller Vista
  1. Stäng alla fönster och flikar i Chrome på datorn.
  2. Öppna Kontrollpanelen:
    • Windows 7 och Vista: Klicka på Start-menyn Start-menyn och sedan Kontrollpanelen.
    • Windows 8: För muspekaren till det övre högra hörnet på skärmen. Klicka på Inställningar och sedan Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Avinstallera ett program eller Program och funktioner.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Om du vill radera profilinformation, som bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?
  6. Klicka på Avinstallera.
Windows XP
  1. Stäng alla fönster och flikar i Chrome på datorn.
  2. Klicka på Start-menyn Start-menyn och sedan Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort program.
  4. Klicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Om du vill radera profilinformation, som bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?
  7. Klicka på Avinstallera.
Mac
  1. Högerklicka på Chrome längst ner på skärmen i Dock.
  2. Välj Stäng.
  3. Öppna Finder.
  4. Öppna mappen på datorn där programmet Google Chrome finns.
    • Tips! Det kan finnas i mappen Program. Annars öppnar du Arkiv och sedan Sök och söker efter Google Chrome.
  5. Dra Google Chrome till papperskorgen.
  6. Valfritt: Radera din profilinformation, som bokmärken och historik:
    1. Klicka på och sedan Öppna mapp högst upp på skärmen.
    2. Ange ~/Library/Application Support/Google/Chrome.
    3. Klicka på .
    4. Markera alla mappar och dra dem till papperskorgen.
Linux
  1. Öppna ett terminalfönster.
    • Tryck på Ctrl + Alt + t om du använder GNOME, Unity eller Cinnamon.
    • Öppna Programmeny och sedan System och sedan Konsol om du använder KDE.
  2. Ange avinstallationskommandot:
    • Debian-baserade system: Skriv sudo dpkg -r google-chrome-stable.
    • Övriga system: Skriv sudo rpm -e google-chrome-stable.
  3. Ange datorns lösenord när du uppmanas att göra det.

Om du tar bort profilinformation när du avinstallerar Chrome försvinner uppgifterna från datorn. Om du är inloggad på Chrome och synkroniserar data kan viss information fortfarande finnas på Googles servrar. Om du vill radera den rensar du webbinformationen.

Åtgärda problem med Chrome

Du kan åtgärda de flesta problem med Flash, pluginprogram, standardsökmotorer, popup-fönster eller Chrome-uppdateringar genom att avinstallera och installera om Chrome.