Avinstallera Google Chrome

Tråkigt att du lämnar oss!

Anvisningar för Windows

Windows XP

Du tar bort Google Chrome på samma sätt som du tar bort andra Windows-program. Gör så här:

1. Stäng Chrome helt.
  2. Öppna Startmenyn > Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort program.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Klicka på Avinstallera i bekräftelserutan. Markera kryssrutan ”Vill du även ta bort din webbinformation?” om du vill radera informationen i din användarprofil, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik.

Windows Vista/Windows 7/Windows 8

1. Stäng Chrome helt.
  2. Öppna Startmenyn > Kontrollpanelen. (Användare med Windows 8: Läs om hur du öppnar Kontrollpanelen)
  3. Klicka på Program och funktioner.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Avinstallera i bekräftelserutan. Markera kryssrutan ”Vill du även ta bort din webbinformation?” om du vill radera informationen i din användarprofil, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik.

Följde webbläsaren med någon annan programvara på datorn? I så fall kan din version av Google Chrome vara installerad för hela systemet. Då måste du logga in på ett användarkonto med administratörsrättigheter på datorn för att kunna avinstallera webbläsaren. Om du avinstallerar en Google Chrome-version för hela systemet tas webbläsaren bort för alla användarkonton på din dator.

Anvisningar för Mac
  1. Öppna mappen på datorn där programmet Google Chrome finns.
    Tips! Det kan vara mappen Program. I annat fall testar du att söka på datorn efter Google Chrome (tryck på ⌘F).
  2. Dra Google Chrome till papperskorgen.
  3. Om du har lagt till Google Chrome i Dock drar du helt enkelt bort det från Dock.

Om du vill radera informationen i din användarprofil i Chrome, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik, gör du så här:

1. Klicka på i Mac-menyraden högst upp på skärmen.
  2. Välj Gå till mapp.
  3. Skriv ~/Library/Google.
  4. Klicka på .
  5. Dra mappen GoogleSoftwareUpdate till papperskorgen.
Anvisningar för Linux
  1. Öppna Program > Debian > Program > System > Pakethanterare > Pakethanteraren Synaptic.
  2. Sök efter Google Chrome i listan över paket.
  3. Markera kryssrutan för Google Chrome package.
  4. Om du vill avinstallera fullständigt (även konfigurationsfiler) väljer du Markera för fullständig borttagning. Om du vill avinstallera men spara dina inställningar väljer du Markera för borttagning.
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Välj Google Chrome i listan Kommer att tas bort helt och hållet.
  7. Klicka på Verkställ.