Avinstallera Google Chrome

Du kan ta bort Chrome genom att följa stegen nedan. Välj Windows, Mac eller Linux så visas anvisningar för den typ av dator du använder.

Anvisningar för Windows

Du tar bort Google Chrome på samma sätt som du tar bort andra Windows-program.

Avinstallera Google Chrome i Windows XP

1. Stäng Chrome helt.
  2. Öppna startmenyn > Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort program.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Klicka på Avinstallera i bekräftelserutan. Om du vill radera uppgifterna i din användarprofil, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?

Avinstallera Chrome i Windows Vista/ Windows 7/Windows 8

1. Stäng Chrome helt.
  2. Öppna Startmenyn > Kontrollpanelen. (Användare med Windows 8: Läs om hur du öppnar Kontrollpanelen)
  3. Klicka på Program och funktioner.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Avinstallera i bekräftelserutan. Om du vill radera uppgifterna i din användarprofil, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?

Följde webbläsaren med någon annan programvara på datorn? I så fall kan din version av Google Chrome vara installerad över hela systemet. Då måste du logga in på ett användarkonto med administratörsrättigheter på datorn för att kunna avinstallera webbläsaren. Om du avinstallerar en Google Chrome-version för hela systemet tas webbläsaren bort för alla användarkonton på din dator.

Avinstallera Chrome på en Mac
  1. Öppna mappen på datorn där programmet Google Chrome finns.
    Tips! Det kan finnas i mappen Program. I annat fall testar du att söka på datorn efter Google Chrome (tryck på Apple Command KeyF).
  2. Dra Google Chrome till papperskorgen.
  3. Om du har lagt till Google Chrome i Dock drar du helt enkelt bort det från Dock.

Om du vill radera informationen i din användarprofil i Chrome, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik, gör du så här:

1. Klicka på i Mac-menyraden högst upp på skärmen.
  2. Välj Gå till mapp.
  3. Skriv ~/Library/Google.
  4. Klicka på .
  5. Dra mappen GoogleSoftwareUpdate till papperskorgen.
Avinstallera Chrome på Linux
  1. Öppna Program > Debian > Program > System > Pakethanterare > Pakethanteraren Synaptic.
  2. Sök efter Google Chrome i listan över paket.
  3. Markera kryssrutan för Google Chrome-paket.
  4. Om du vill avinstallera fullständigt (även konfigurationsfiler) väljer du Markera för fullständig borttagning. Om du vill avinstallera men spara dina inställningar väljer du Markera för borttagning.
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Välj Google Chrome i listan Kommer att tas bort helt och hållet.
  7. Klicka på Verkställ.