Avinstallera Google Chrome

Tråkigt att du lämnar oss!

Anvisningar för Windows

Windows XP

Du tar bort Google Chrome på samma sätt som du tar bort andra Windows-program. Gör så här:

1. Stäng Chrome helt.
  2. Klicka på  Start > Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort program.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Klicka på Avinstallera i bekräftelserutan. Om du vill radera informationen i din användarprofil, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?

Windows Vista/Windows 7/Windows 8

1. Stäng Chrome helt.
  2. Klicka på Start > Kontrollpanelen. (Användare med Windows 8: Läs om hur du öppnar Kontrollpanelen.)
  3. Klicka på Program och funktioner.
  4. Dubbelklicka på Google Chrome.
  5. Klicka på Avinstallera i bekräftelserutan. Om du vill radera informationen i din användarprofil, till exempel webbläsarinställningar, bokmärken och historik, markerar du kryssrutan Vill du även ta bort din webbinformation?

Följde webbläsaren med någon annan programvara på datorn? I så fall kan din version av Google Chrome vara installerad över hela systemet. Då måste du logga in på ett användarkonto med administratörsrättigheter på datorn för att kunna avinstallera webbläsaren. Om du avinstallerar en Google Chrome-version för hela systemet tas webbläsaren bort för alla användarkonton på din dator.

Anvisningar för Mac

1. Öppna mappen som innehåller Google Chrome.
  2. Dra Google Chrome till papperskorgen i Dock. Du måste ha administratörsrättigheter om den är installerad i mappen Program. Om du vill ta bort ikonen för Google Chrome från Dock drar du bara ut den därifrån med musen.

Anvisningar för Linux

1. Öppna Program > Debian > Program > System > Pakethanterare > Pakethanteraren Synaptic.
  2. Sök efter Google Chrome i listan över paket.
  3. Markera kryssrutan för Google Chrome package.
  4. Om du vill avinstallera fullständigt (även konfigurationsfiler) väljer du Markera för fullständig borttagning. Om du vill avinstallera men spara dina inställningar väljer du Markera för borttagning.
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Välj Google Chrome i listan Kommer att tas bort helt och hållet.
  7. Klicka på Verkställ.