Google Chrome verwijderen

Je kunt Chrome verwijderen van je computer (Windows, Mac of Linux) of van je iPhone of iPad.

Windows 11
  1. Sluit alle Chrome-vensters op je computer.
  2. Klik op het menu Start  en dan Instellingen.
  3. Klik op Apps en dan Apps en functies.
  4. Klik naast Google Chrome op Meer Meer en dan Verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op Ja om toe te staan dat deze app wijzigingen aanbrengt op je apparaat.
Windows 10
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op je computer.
  2. Klik op het menu Start Startmenu en dan Instellingen.
  3. Tik op Apps.
  4. Klik onder Apps en functies op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Bevestig de bewerking door op Verwijderen te klikken.
  7. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om je profielgegevens, zoals bookmarks en geschiedenis, te verwijderen.
  8. Klik op Verwijderen.
Mac
  1. Klik in het Dock onderaan het computerscherm met de rechtermuisknop op Chrome.
  2. Selecteer Sluit.
  3. Open Finder.
  4. Ga naar de map met de Google Chrome-app op je computer.
    • Tip: Dit is mogelijk de map Programma's. Zo niet, ga dan naar Bestand en dan Vind en zoek naar Google Chrome.
  5. Sleep Google Chrome naar de prullenbak.
  6. Optioneel: Verwijder je profielgegevens, zoals bookmarks en geschiedenis:
    1. Klik bovenaan het scherm op Ga en dan Ga naar map.
    2. Geef ~/Library/Application Support/Google/Chrome op.
    3. Klik op Ga.
    4. Selecteer alle mappen en sleep ze naar de prullenbak.
Linux
  1. Open een terminal-venster.
    • In GNOME-, Unity- en Cinnamon-omgevingen: Druk op Ctrl + Alt + t.
    • In KDE-omgevingen: Ga naar Application Menu en dan System en dan Konsole.
  2. Geef de verwijderingsopdracht op:
    • Op Debian gebaseerde systemen: Geef sudo dpkg -r google-chrome-stable op.
    • Andere systemen: Geef sudo rpm -e google-chrome-stable op.
  3. Geef het wachtwoord van je computer op wanneer dit wordt gevraagd.

Als je je profielgegevens verwijdert wanneer je Chrome verwijdert, staan de gegevens niet meer op je computer. Als je bent ingelogd bij Chrome en je gegevens synchroniseert, staan bepaalde gegevens misschien nog op de servers van Google. Wis je browsegegevens om deze gegevens te verwijderen.

Problemen met Chrome oplossen

Je kunt de meeste problemen met standaard zoekmachines, pop-ups of Chrome-updates oplossen door Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren.