Google Chrome verwijderen

U kunt Chrome en uw profielgegevens verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

Wanneer u Chrome verwijdert en opnieuw installeert, kan dat ook problemen oplossen met Flash, plug-ins, uw zoekmachine, pop-ups of Chrome-updates.

Windows-computers

Chrome verwijderen in Windows XP

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.
  7. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel wilt verwijderen (zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis), vinkt u de optie aan om ook uw browsergegevens te wissen.

Chrome verwijderen in Windows Vista/Windows 7/Windows 8

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm. (Windows 8-gebruikers: informatie over toegang tot het Configuratiescherm)
  3. Klik op Programma's en onderdelen.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen
  6. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel wilt verwijderen (zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis), vinkt u de optie aan om ook uw browsergegevens te wissen.
Mac-computers
  1. Ga naar de map met de Google Chrome-applicatie op uw computer. Deze staat mogelijk in uw map Programma's.
  2. Sleep Google Chrome naar de prullenbak.

De gegevens van uw gebruikersprofiel verwijderen

Als u de gegevens van uw Chrome-gebruikersprofiel van uw computer wilt verwijderen (zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis), volgt u deze stappen:

1. Klik op Ga in de Mac-menubalk boven aan het scherm.
  2. Selecteer Ga naar map.
  3. Typ ~/Library/Google.
  4. Klik op Ga.
  5. Sleep de map GoogleSoftwareUpdate naar de prullenbak.
Linux-computers
  1. Ga naar Applications (Applicaties) > Debian > Applications (Applicaties) > System (Systeem) > Package Management (Pakketbeheer) > Synaptic Package Manager.
  2. Zoek in de lijst pakketten naar 'Google Chrome'.
  3. Vink 'Google Chrome package' (Googe Chrome-pakket) aan.
  4. Kies een verwijderoptie:
    • Als u het programma volledig wilt verwijderen, inclusief uw voorkeuren, selecteert u 'Mark for Complete Removal' (Markeren voor volledig verwijderen).
    • Als u het programma wilt verwijderen maar bepaalde voorkeuren wilt bewaren, selecteert u 'Mark for Removal' (Markeren voor verwijderen).
  5. Klik op Apply (Toepassen).
  6. Selecteer Google Chrome in het menu 'To be completely removed' (Moet volledig worden verwijderd'.
  7. Klik op Toepassen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.