Google Chrome verwijderen

Het spijt ons dat u ons verlaat!

Instructies voor Windows

Windows XP

U kunt Google Chrome op dezelfde manier verwijderen als elk ander Windows-programma. Volg deze stappen:

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, wilt verwijderen, vinkt u het selectievakje 'Ook browsegegevens wissen' aan.

Windows Vista/Windows 7/Windows 8

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm. (Windows 8-gebruikers: Informatie over toegang tot het Configuratiescherm)
  3. Klik op Programma's en onderdelen.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, wilt verwijderen, vinkt u het selectievakje 'Ook browsegegevens wissen' aan.

Is de browser geleverd in combinatie met andere software op uw computer? Dan is uw versie van Google Chrome mogelijk voor uw gehele systeem als standaardbrowser geïnstalleerd. U moet zich dan op uw computer aanmelden met een gebruikersaccount met beheerdersrechten om de browser te kunnen verwijderen. Wanneer u een versie van Google Chrome voor uw gehele computersysteem verwijdert, wordt de browser verwijderd voor alle gebruikersaccounts op uw computer.

Instructies voor Mac
  1. Ga naar de map met de Google Chrome-app op uw computer.
    Tip: Dit is mogelijk de map 'Programma's'. Zo niet, dan zoekt u op uw computer naar 'Google Chrome' (druk op ⌘F).
  2. Sleep Google Chrome naar de prullenbak.
  3. Als u Google Chrome heeft toegevoegd aan het Dock, sleept u het gewoon uit het Dock.

Als u de gegevens van uw Chrome-gebruikersprofiel, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, wilt verwijderen van uw computer, volgt u deze aanvullende stappen:

1. Klik op Ga in de Mac-menubalk boven aan het scherm.
  2. Selecteer Ga naar map.
  3. Typ ~/Library/Google.
  4. Klik op Ga.
  5. Sleep de map GoogleSoftwareUpdate naar de prullenbak.
Instructies voor Linux
  1. Ga naar Applications (Applicaties) > Debian > Applications (Applicaties) > System (Systeem) > Package Management (Pakketbeheer) > Synaptic Package Manager.
  2. Zoek in de lijst pakketten naar 'Google Chrome'.
  3. Vink het selectievakje 'Google Chrome package' aan.
  4. Als u het programma volledig wilt verwijderen, inclusief de configuratiebestanden, selecteert u 'Mark for complete removal' (Markeren voor volledig verwijderen). Als u het programma wilt verwijderen maar bepaalde voorkeuren wilt bewaren, selecteert u 'Mark for Removal' (Markeren voor verwijderen).
  5. Klik op Apply (Toepassen).
  6. Selecteer Google Chrome in het menu 'To be completely removed' (Moet volledig worden verwijderd'.
  7. Klik op Apply (Toepassen).