Google Chrome verwijderen

U kunt Chrome verwijderen van uw computer (Windows, Mac of Linux) of de Chrome-app verwijderen van uw iPhone of iPad.

Windows 10
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op uw computer.
  2. Klik op het menu Start Startmenu en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Systeem.
  4. Klik aan de linkerkant op Apps en onderdelen.
  5. Zoek en klik op Google Chrome.
  6. Klik op Verwijderen.
  7. Bevestig de bewerking door op Verwijderen te klikken.
  8. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om uw profielgegevens, zoals bladwijzers en geschiedenis, te verwijderen.
  9. Klik op Verwijderen.
Windows 8, 7 of Vista
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op uw computer.
  2. Open het Configuratiescherm:
    • Windows 7 en Vista: Klik op het menu Start Startmenu en vervolgens Configuratiescherm.
    • Windows 8: Wijs de rechterbovenhoek van het scherm aan. Klik op Instellingen en vervolgens Configuratiescherm.
  3. Klik op Een programma verwijderen of Programma's en onderdelen.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om uw profielgegevens, zoals bladwijzers en geschiedenis, te verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.
Windows XP
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op uw computer.
  2. Klik op het menu Start Startmenu en vervolgens Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Klik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om uw profielgegevens, zoals bladwijzers en geschiedenis, te verwijderen.
  7. Klik op Verwijderen.
Mac
  1. Klik met de rechtermuisknop op Chrome in het Dock in de rechterbenedenhoek van het computerscherm.
  2. Selecteer Sluit.
  3. Open Finder.
  4. Ga naar de map met de Google Chrome-app op uw computer.
    • Tip: Dit is mogelijk de map Programma's. Zo niet, ga naar Bestand en vervolgens Vind en zoek naar Google Chrome.
  5. Sleep Google Chrome naar de prullenbak.
  6. Optioneel: verwijder uw profielgegevens, zoals bladwijzers en geschiedenis:
    1. Klik boven aan het scherm op Ga en vervolgens Ga naar map.
    2. Geef ~/Library/Application Support/Google/Chrome op.
    3. Klik op Ga.
    4. Selecteer alle mappen en sleep ze naar de prullenbak.
Linux
  1. Open een terminal-venster.
    • In GNOME-, Unity- en Cinnamon-omgevingen: druk op Ctrl + Alt + t.
    • In KDE-omgevingen: ga naar Application Menu en vervolgens System en vervolgens Konsole.
  2. Geef de verwijderingsopdracht op:
    • Op Debian gebaseerde systemen: geef sudo dpkg -r google-chrome-stable op.
    • Andere systemen: geef sudo rpm -e google-chrome-stable op.
  3. Geef het wachtwoord van uw computer op wanneer dit wordt gevraagd.

Als u uw profielgegevens verwijdert wanneer u Chrome verwijdert, staan de gegevens niet meer op uw computer. Als u bent ingelogd bij Chrome en uw gegevens synchroniseert, staan bepaalde gegevens mogelijk nog op de servers van Google. Wis uw browsergegevens om deze gegevens te verwijderen.

Problemen met Chrome oplossen

U kunt de meeste problemen met Flash, plug-ins, standaardzoekmachines, pop-ups of Chrome-updates oplossen door Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.