Google Chrome verwijderen

Het spijt ons dat u ons verlaat!

Instructies voor Windows

Windows XP

U kunt Google Chrome op dezelfde manier verwijderen als elk ander Windows-programma. Voer deze stappen uit:

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu 'Start' > Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel wilt verwijderen, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, vinkt u het selectievakje 'Ook browsegegevens wissen?' aan.

Windows Vista/Windows 7/Windows 8

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm. (Windows 8-gebruikers: Informatie over toegang tot het Configuratiescherm)
  3. Klik op Programma's en onderdelen.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel wilt verwijderen, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, vinkt u het selectievakje 'Ook browsegegevens wissen?' aan.

Is de browser geleverd in combinatie met andere software op uw computer? Dan is uw versie van Google Chrome mogelijk voor uw gehele systeem als standaardbrowser geïnstalleerd. U moet zich dan op uw computer aanmelden met een gebruikersaccount met beheerdersrechten om de browser te kunnen verwijderen. Wanneer u een versie van Google Chrome voor uw gehele computersysteem verwijdert, wordt de browser verwijderd voor alle gebruikersaccounts op uw computer.

Instructies voor Mac

1. Ga naar de map waarin Google Chrome zich bevindt.
  2. Sleep Google Chrome naar het pictogram 'Prullenmand' in het Dock. Als het programma in uw map 'Programma's' is geïnstalleerd, heeft u beheerdersrechten nodig. Als u het Google Chrome-pictogram wilt verwijderen uit het Dock, sleept u het uit het Dock.

Instructies voor Linux

1. Ga naar 'Applications' (Applicaties) > 'Debian' > 'Applications' (Applicaties) > 'System' (Systeem) & gt; 'Package Management' (Pakketbeheer) > 'Synaptic Package Manager'.
  2. Zoek in de lijst pakketten naar 'Google Chrome'.
  3. Vink het selectievakje 'Google Chrome package' aan.
  4. Als u het programma volledig wilt verwijderen, inclusief de configuratiebestanden, selecteert u 'Mark for complete removal' (Markeren voor volledig verwijderen). Als u het programma wilt verwijderen maar bepaalde voorkeuren wilt bewaren, selecteert u 'Mark for Removal' (Markeren voor verwijderen).
  5. Klik op Apply (Toepassen).
  6. Selecteer 'Google Chrome' bij 'To be completely removed' (Moet volledig worden verwijderd).
  7. Klik op Apply (Toepassen).