Google Chrome verwijderen

U kunt Chrome verwijderen aan de hand van de onderstaande stappen. Selecteer 'Windows', 'Mac' of 'Linux' om de benodigde stappen te bekijken voor het type computer dat u gebruikt.

Instructies voor Windows

U kunt Google Chrome op dezelfde manier verwijderen als elk ander Windows-programma.

Chrome verwijderen in Windows XP

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel wilt verwijderen, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, vinkt u het selectievakje 'Ook browsegegevens wissen?' aan.

Chrome verwijderen in Windows Vista/Windows 7/Windows 8

1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen.
  2. Ga naar het menu Start > Configuratiescherm.(Windows 8-gebruikers: informatie over toegang tot het Configuratiescherm)
  3. Klik op Programma's en onderdelen.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster. Als u de gegevens van uw gebruikersprofiel wilt verwijderen, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, vinkt u het selectievakje 'Ook browsegegevens wissen?' aan.

Is de browser geleverd in combinatie met andere software op uw computer? Dan is uw versie van Google Chrome mogelijk voor uw gehele systeem als standaardbrowser geïnstalleerd. U moet dan inloggen bij uw computer met een gebruikersaccount met beheerdersrechten zodat u de browser kunt verwijderen. Wanneer u een versie van Google Chrome voor uw gehele computersysteem verwijdert, wordt de browser verwijderd voor alle gebruikersaccounts op uw computer.

Chrome verwijderen in Mac
  1. Ga naar de map met de Google Chrome-app op uw computer.
    Tip: Dit is mogelijk de map 'Programma's'. Zo niet, dan zoekt u op uw computer naar 'Google Chrome' (druk op Apple Command KeyF).
  2. Sleep Google Chrome naar de prullenbak.
  3. Als u Google Chrome heeft toegevoegd aan het Dock, sleept u het gewoon uit het Dock.

Als u de gegevens van uw Chrome-gebruikersprofiel, zoals uw browservoorkeuren, bladwijzers en geschiedenis, wilt verwijderen van uw computer, volgt u deze aanvullende stappen:

1. Klik op Ga in de Mac-menubalk boven aan het scherm.
  2. Selecteer Ga naar map.
  3. Typ ~/Library/Google.
  4. Klik op Ga.
  5. Sleep de map GoogleSoftwareUpdate naar de prullenbak.
Chrome verwijderen in Linux
  1. Ga naar Applications (Applicaties) > Debian > Applications (Applicaties) > System (Systeem) > Package Management (Pakketbeheer) > Synaptic Package Manager.
  2. Zoek in de lijst pakketten naar 'Google Chrome'.
  3. Vink het selectievakje 'Google Chrome package' aan.
  4. Als u het programma volledig wilt verwijderen, inclusief de configuratiebestanden, selecteert u 'Mark for complete removal' (Markeren voor volledig verwijderen). Als u het programma wilt verwijderen maar bepaalde voorkeuren wilt bewaren, selecteert u 'Mark for Removal' (Markeren voor verwijderen).
  5. Klik op Apply (Toepassen).
  6. Selecteer Google Chrome in het menu 'To be completely removed' (Moet volledig worden verwijderd'.
  7. Klik op Apply (Toepassen).