Google Chromen poistaminen

Voit poistaa Chromen tietokoneelta (Windows, Mac tai Linux), iPhonelta tai iPadilta.

Windows 11
  1. Sulje tietokoneella kaikki Chromen ikkunat.
  2. Valitse Käynnistä-valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Sovellukset ja sitten Sovellukset ja ominaisuudet.
  4. Klikkaa Google Chrome ‐kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
  5. Valitse Poista.
  6. Jos haluat antaa sovelluksen tehdä muutoksia laitteellesi, valitse Kyllä.
Windows 10
  1. Sulje tietokoneella kaikki Chromen ikkunat ja välilehdet.
  2. Valitse Käynnistä-valikko Käynnistä-valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Sovellukset.
  4. Valitse Sovellukset ja ominaisuudet ‑kohdasta Google Chrome.
  5. Valitse Poista.
  6. Vahvista valitsemalla Poista.
  7. Jos haluat poistaa profiilitietosi, kuten kirjanmerkit ja historian, valitse Poista myös selailutiedot ‑valintaruutu.
  8. Valitse Poista.
Mac
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella näytön alalaidassa olevassa Dockissa Chrome-kuvaketta.
  2. Valitse Lopeta.
  3. Avaa Finder.
  4. Siirry tietokoneella kansioon, joka sisältää Google Chrome ‑sovelluksen.
    • Vinkki: Se voi olla Ohjelmat-kansiossa. Jos näin ei ole, valitse Tiedosto ja sitten Etsi ja tee haku "Google Chrome".
  5. Vedä Google Chrome roskakoriin.
  6. Valinnainen: Poista profiilisi tiedot, esim. kirjanmerkit ja historia:
    1. Valitse näytön yläreunasta Siirry ja sitten Siirry kansioon.
    2. Kirjoita ~/Library/Application Support/Google/Chrome.
    3. Klikkaa Siirry.
    4. Valitse kaikki kansiot ja vedä ne roskakoriin.
Linux
  1. Avaa komentoikkuna.
    • Paina GNOME-, Unity- ja Cinnamon-ympäristöissä Ctrl + Alt + t.
    • Siirry KDE-ympäristöissä kohtaan Application Menu ja sitten System ja sitten Konsole.
  2. Lisää poistokomento:
    • Debian-pohjaiset järjestelmät: Kirjoita sudo dpkg -r google-chrome-stable.
    • Muut järjestelmät: Kirjoita sudo rpm -e google-chrome-stable.
  3. Lisää pyydettäessä tietokoneesi salasana.

Jos haluat poistaa profiilin tiedot poistaessasi Chromen, kyseinen data poistetaan tietokoneeltasi. Jos olet kirjautunut Chromeen ja synkronoit tietojasi, joitain tietoja saattaa silti jäädä Googlen palvelimille. Poista tiedot tyhjentämällä selausdatasi.

Chrome-ongelmien korjaaminen

Useimmat oletushakukoneeseen, ponnahdusikkunoihin tai Chrome-päivityksiin liittyvät ongelmat korjautuvat poistamalla Chromen ja asentamalla sen uudelleen.