Google Chromen poistaminen

Voit poistaa Chromen tietokoneeltasi (Windows, Mac tai Linux) tai Chrome-sovelluksen iPhoneltasi tai iPadiltasi.

Windows 10
  1. Sulje tietokoneella Chromen kaikki ikkunat ja välilehdet.
  2. Valitse Käynnistä-valikko Käynnistä-valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Järjestelmä.
  4. Valitse vasemmalta Sovellukset ja ominaisuudet.
  5. Valitse Google Chrome.
  6. Valitse Poista.
  7. Vahvista valitsemalla Poista.
  8. Jos haluat poistaa profiilitietosi, kuten kirjanmerkit ja historian, valitse Poista myös selailutiedot ‑valintaruutu.
  9. Valitse Poista.
Windows 8, 7 tai Vista
  1. Sulje tietokoneella Chromen kaikki ikkunat ja välilehdet.
  2. Avaa Ohjauspaneeli:
    • Windows 7 ja Vista: Valitse Käynnistä-valikko Käynnistä-valikko ja sitten Ohjauspaneeli.
    • Windows 8: Osoita näytön oikeaa yläreunaa. Valitse Asetukset ja sitten Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Poista ohjelma tai Ohjelmat ja ominaisuudet.
  4. Kaksoisklikkaa kohtaa Google Chrome.
  5. Jos haluat poistaa profiilitietosi, kuten kirjanmerkit ja historian, valitse Poista myös selailutiedot ‑valintaruutu.
  6. Valitse Poista.
Windows XP
  1. Sulje tietokoneella Chromen kaikki ikkunat ja välilehdet.
  2. Valitse Käynnistä-valikko Käynnistä-valikko ja sitten Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Lisää tai poista sovellus.
  4. Valitse Google Chrome.
  5. Valitse Poista.
  6. Jos haluat poistaa profiilitietosi, kuten kirjanmerkit ja historian, valitse Poista myös selailutiedot ‑valintaruutu.
  7. Valitse Poista.
Mac
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella näytön alalaidassa olevassa Dockissa Chrome-kuvaketta.
  2. Valitse Lopeta.
  3. Avaa Finder.
  4. Siirry tietokoneella kansioon, joka sisältää Google Chrome ‑sovelluksen.
    • Vinkki: Se voi olla Ohjelmat-kansiossa. Jos näin ei ole, siirry kohtaan Tiedosto ja sitten Etsi, ja hae hakusanalla Google Chrome.
  5. Vedä Google Chrome roskakoriin.
  6. Valinnainen: Poista profiilisi tiedot, esim. kirjanmerkit ja historia:
    1. Valitse näytön yläreunassa Siirry ja sitten Siirry kansioon.
    2. Kirjoita ~/Library/Application Support/Google/Chrome.
    3. Klikkaa Siirry.
    4. Valitse kaikki kansiot ja vedä ne roskakoriin.
Linux
  1. Avaa komentoikkuna.
    • Paina GNOME-, Unity- ja Cinnamon-ympäristöissä Ctrl + Alt + t.
    • Siirry KDE-ympäristöissä kohtaan Application Menu ja sitten System ja sitten Konsole.
  2. Syötä poistokomento:
    • Debian-pohjaiset järjestelmät: Kirjoita sudo dpkg -r google-chrome-stable.
    • Muut järjestelmät: Kirjoita sudo rpm -e google-chrome-stable.
  3. Anna pyydettäessä tietokoneesi salasana.

Jos haluat poistaa profiilin tiedot poistaessasi Chromen, tiedot poistuvat tietokoneeltasi. Jos olet kirjautunut Chromeen ja synkronoit tietojasi, joitain tietoja saattaa silti jäädä Googlen palvelimille. Poista nämä tiedot tyhjentämällä selaustietosi.

Chrome-ongelmien korjaaminen

Useimmat Flashiin, laajennuksiin, oletushakukoneisiin, ponnahdusikkunoihin ja Chrome-päivityksiin liittyvät ongelmat korjautuvat poistamalla Chromen ja asentamalla sen uudelleen.