Google Chromen poistaminen

Voit poistaa Chromen noudattamalla alla olevia ohjeita. Katso ohjeet käyttämällesi tietokoneelle valitsemalla Windows, Mac tai Linux.

Ohjeet Windows-käyttäjille

Voit poistaa Google Chromen muiden Windows-ohjelmien tavoin.

Chromen poistaminen Windows XP:ssä

1. Sulje Chromen kaikki ikkunat ja välilehdet.
  2. Avaa Käynnistä-valikko ja valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Lisää tai poista sovellus.
  4. Kaksoisklikkaa kohtaa Google Chrome.
  5. Valitse Poista.
  6. Valitse vahvistusikkunassa Poista asennus. Jos haluat poistaa käyttäjäprofiilisi tiedot, kuten selaimen asetukset, kirjanmerkit ja historian, valitse Poista myös selailutiedot -valintaruutu.

Chromen poistaminen Windows Vistassa, Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa

1. Sulje Chromen kaikki ikkunat ja välilehdet.
  2. Avaa Käynnistä-valikko ja valitse Ohjauspaneeli. (Windows 8:n käyttäjät: Tietoja Ohjauspaneelin käyttämisestä)
  3. Klikkaa Ohjelmat ja toiminnot.
  4. Kaksoisklikkaa kohtaa Google Chrome.
  5. Valitse vahvistusikkunassa Poista asennus. Jos haluat poistaa käyttäjäprofiilisi tiedot, kuten selaimen asetukset, kirjanmerkit ja historian, valitse Poista myös selailutiedot -valintaruutu.

Oliko selain osa tietokoneesi ohjelmapakettia? Jos oli, Google Chromen asennus saattaa olla koko järjestelmän laajuinen, ja sinun täytyy kirjautua sisään tietokoneeseesi järjestelmänvalvojan tilillä poistaaksesi selaimen. Järjestelmänlaajuisen Google Chromen poistaminen poistaa selaimen kaikilta tietokoneen käyttäjätileiltä.

Chromen poistaminen Mac-tietokoneella
  1. Siirry tietokoneella kansioon, joka sisältää Google Chrome -sovelluksen.
    Vinkki: Chrome voi olla Sovellukset-kansiossa. Jos se ei ole siellä, etsi Google Chrome käyttämällä tietokoneen hakua (paina Apple Command KeyF).
  2. Vedä Google Chrome roskakoriin.
  3. Jos olet lisännyt Google Chromen Dockiin, vedä se pois Dockista.

Jos haluat poistaa tietokoneelta Chrome-käyttäjäprofiilisi tiedot, kuten selaimen asetukset, kirjanmerkit ja historian, noudata näitä ohjeita:

1. Valitse näytön yläreunassa olevasta Mac-valikosta Siirry.
  2. Valitse Siirry kansioon.
  3. Kirjoita ~/Library/Google.
  4. Klikkaa Siirry.
  5. Vedä kansio GoogleSoftwareUpdate roskakoriin.
Chromen poistaminen Linuxissa
  1. Valitse Sovellukset > Debian > Sovellukset > Järjestelmä > Package Management > Synaptic Package Manager.
  2. Hae pakettien luettelosta Google Chrome.
  3. Valitse Google Chrome package -valintaruutu.
  4. Voit poistaa asennuksen kokonaan (myös määritystiedostot) valitsemalla Mark for Complete Removal. Voit poistaa selaimen säilyttäen joitakin asetuksia valitsemalla Mark for Removal.
  5. Klikkaa Toteuta.
  6. Valitse To be completely removed -valikosta Google Chrome.
  7. Klikkaa Toteuta.