Google Chrome verwijderen

Je kunt Chrome verwijderen van je computer (Windows, Mac of Linux) of de Chrome-app verwijderen van je iPhone of iPad.

Windows 10
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op je computer.
  2. Klik op het menu Start Startmenu en dan Instellingen.
  3. Tik op Apps.
  4. Zoek en klik op Google Chrome onder 'Apps en functies'.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Bevestig de bewerking door op Verwijderen te klikken.
  7. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om je profielgegevens, zoals bookmarks en geschiedenis, te verwijderen.
  8. Klik op Verwijderen.
Windows 8, 7 of Vista
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op je computer.
  2. Open het Configuratiescherm:
    • Windows 7 en Vista: Klik op het menu Start Startmenu en dan Configuratiescherm.
    • Windows 8: Wijs de rechterbovenhoek van het scherm aan. Klik op Instellingen en dan Configuratiescherm.
  3. Klik op Een programma verwijderen of Programma's en onderdelen.
  4. Dubbelklik op Google Chrome.
  5. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om je profielgegevens, zoals bookmarks en geschiedenis, te verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.
Windows XP
  1. Sluit alle Chrome-vensters en -tabbladen op je computer.
  2. Klik op het menu Start Startmenu en dan Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Klik op Google Chrome.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Vink het selectievakje 'Ook browsergegevens verwijderen' aan om je profielgegevens, zoals bookmarks en geschiedenis, te verwijderen.
  7. Klik op Verwijderen.
Mac
  1. Klik met de rechtermuisknop op Chrome in het Dock in de rechterbenedenhoek van het computerscherm.
  2. Selecteer Sluit.
  3. Open Finder.
  4. Ga naar de map met de Google Chrome-app op je computer.
    • Tip: Dit is mogelijk de map Programma's. Zo niet, ga dan naar Bestand en dan Vind en zoek naar Google Chrome.
  5. Sleep Google Chrome naar de prullenbak.
  6. Optioneel: Verwijder je profielgegevens, zoals bookmarks en geschiedenis:
    1. Klik bovenaan het scherm op Ga en dan Ga naar map.
    2. Geef ~/Library/Application Support/Google/Chrome op.
    3. Klik op Ga.
    4. Selecteer alle mappen en sleep ze naar de prullenbak.
Linux
  1. Open een terminal-venster.
    • In GNOME-, Unity- en Cinnamon-omgevingen: Druk op Ctrl + Alt + t.
    • In KDE-omgevingen: Ga naar Application Menu en dan System en dan Konsole.
  2. Geef de verwijderingsopdracht op:
    • Op Debian gebaseerde systemen: Geef sudo dpkg -r google-chrome-stable op.
    • Andere systemen: Geef sudo rpm -e google-chrome-stable op.
  3. Geef het wachtwoord van je computer op wanneer dit wordt gevraagd.

Als je je profielgegevens verwijdert wanneer je Chrome verwijdert, staan de gegevens niet meer op je computer. Als je bent ingelogd bij Chrome en je gegevens synchroniseert, staan bepaalde gegevens misschien nog op de servers van Google. Wis je browsegegevens om deze gegevens te verwijderen.

Problemen met Chrome oplossen

Je kunt de meeste problemen met plug-ins, standaard zoekmachines, pop-ups of Chrome-updates oplossen door Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren.