Ange startsida och startflik

Du kan anpassa Google Chrome så att valfri sida öppnas som startsida eller startflik. Detta är två olika sidor, så länge du inte anger att det ska vara samma sida.

• Startfliken är fliken som visas när du startar Chrome på datorn.
  • Startsidan är sidan du besöker när du klickar på knappen Startsida: Home button eller Open the home page.

Om startfliken, startsidan eller sökmotorn plötsligt ändras kan du ha drabbats av oönskad programvara. Läs mer om hur du hittar och tar bort skadlig programvara på datorn och hur du återställer inställningarna.

Konfigurera startfliken

Det är du som bestämmer vilka sidor och flikar som ska visas när du startar Chrome på datorn.

Öppna en ny flik

Du kan ange att Chrome ska öppna en ny flik.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.)
  4. Välj Öppna sidan Ny flik under Vid start.

Som standard visas Googles logotyp, ett sökfält och miniatyrer av dina mest besökta webbplatser. Du kan dock välja ett roligt tema för sidan Ny flik istället.

Fortsätt där du slutade

Du kan ange att Chrome ska öppna samma sidor som du hade öppna när du slutade.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.)
  4. Välj Fortsätt där du slutade under Vid start.

Dina cookies och data sparas, så alla webbplatser som du har öppnat tidigare (till exempel Gmail) öppnas igen. Om du inte vill logga in automatiskt på dessa sidor gör du så här:

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook fortsätter du till nästa steg.)
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  5. Klicka på Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  6. Välj Behåll bara lokala uppgifter tills jag stänger webbläsaren under Cookies i dialogrutan som visas.
  7. Klicka på Klar.
Öppna en grupp med sidor

Du kan ange att en viss webbsida ska öppnas i Chrome.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.)
  4. Klicka på Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor under Vid start.
  5. Klicka på Grupp med sidor.
  6. Ange webbadressen till sidan som du vill se när du öppnar Chrome.
  7. Klicka på OK.

Problem med startfliken eller startsidan

Om det visas en startflik eller startsida som du inte har valt kan datorn ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du blockerar oönskade ändringar i Chrome.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan välja en eller flera startflikar eller startsidor åt dig, och i så fall kan du inte ändra dem här. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som hanteras av någon annan.

Välja startsida

Du bestämmer själv vilken sida som ska visas när du klickar på knappen Startsida högst upp till vänster på skärmen.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Välj Inställningar.
  4. Markera rutan Visa knappen Startsida under Utseende.
  5. Om du vill välja startsida klickar du på Ändra under Visa knappen startsida.

Knappen Startsida visas till vänster om adressfältet.