Ange startsida och startflik

Du kan anpassa Google Chrome så att valfri sida öppnas som startsida eller startflik. Detta är två olika sidor, så länge du inte anger att det ska vara samma sida.

• Startfliken är fliken som visas när du startar Chrome på datorn.
  • Startsidan är sidan som visas när du klickar på knappen Startsida Öppna startsidan.

Om startfliken, startsidan eller sökmotorn plötsligt ändras kan du ha drabbats av oönskad programvara. Läs mer om hur du hittar och tar bort skadlig programvara på datorn och hur du återställer inställningarna.

Konfigurera startfliken

Det är du som bestämmer vilka sidor och flikar som ska visas när du startar Chrome på datorn.

Öppna en ny flik

Du kan ange att en ny flik ska öppnas i Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.)
  4. Välj Öppna sidan Ny flik under Vid start.

Som standard visas Googles logotyp, ett sökfält och miniatyrer av dina mest besökta webbplatser. Du kan dock välja ett roligt tema för sidan Ny flik istället.

Fortsätt där du slutade

Du kan ange att samma sidor som du tittade på sist ska öppnas när du startar Chrome igen.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.)
  4. Välj Fortsätt där du slutade under Vid start.

Dina cookies och data sparas, så alla webbplatser som du har öppnat tidigare (till exempel Gmail) öppnas igen. Om du inte vill loggas in automatiskt på dessa sidor följer du stegen nedan:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  5. Klicka på Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  6. Välj Behåll bara lokala uppgifter tills jag stänger webbläsaren under Cookies i dialogrutan som visas.
  7. Klicka på Klar.

Obs! Om du använder en Chromebook återställs inte flikarna när du stänger webbläsaren Chrome och öppnar den igen. Starta om din Chromebook när du vill fortsätta där du slutade.

Öppna en grupp med sidor

Du kan ange att en viss webbsida ska öppnas i Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar. (Om du använder en Chromebook klickar du på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.)
  4. Klicka på Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor under Vid start.
  5. Klicka på Grupp med sidor.
  6. Ange webbadressen till sidan som du vill se när du öppnar Chrome.
  7. Klicka på OK.

Problem med startfliken eller startsidan

Om det visas en startflik eller startsida som du inte har valt kan datorn ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du blockerar oönskade ändringar i Chrome.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan välja en eller flera startflikar eller startsidor åt dig, och i så fall kan du inte ändra dem här. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som hanteras av någon annan.

Välja startsida

Du bestämmer själv vilken sida som ska visas när du klickar på knappen Startsida högst upp till vänster på skärmen.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  3. Välj Inställningar.
  4. Markera rutan Visa knappen Startsida under Utseende.
  5. Om du vill välja startsida klickar du på Ändra under Visa knappen startsida.

Knappen Startsida visas till vänster om adressfältet.

Inställningarna i Chrome som du vill ha dem

Ta reda på mer om hur du anpassar Chrome och ändrar inställningarna.