Velg startside og oppstartsside

Du kan selv velge hvilke sider som skal åpnes som startside og oppstartsside i Google Chrome. Dette er to forskjellige sider, med mindre du velger samme nettsted for begge sidene.

• Oppstartssiden er siden som vises når du starter Chrome på enheten.
  • Startsiden er siden du kommer til når du velger startsideknappen Start.

Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig blir endret, kan det hende du har uønsket programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du tilbakestiller nettleserinnstillingene.

Velg oppstartsside

Du kan bestemme hvilken side eller hvilke sider som skal vises når du starter Chrome på datamaskinen.

Ha en ny fane åpen
Du kan angi at Chrome skal åpne Ny fane-siden når du åpner nye vinduer.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Til venstre velger du Ved oppstartog så Åpne Ny fane-siden.
Du kan tilpasse Ny fane-siden med følgende:
  • Snarveiene dine
  • Ulike temaer
Finn ut hvordan du tilpasser Ny fane-siden.
Fortsett der du slapp

Du kan velge å se de samme sidene som var åpne da du lukket Chrome, når du åpner Chrome igjen.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Til venstre velger du Ved oppstartog så Fortsett der du slapp.

Informasjonskapslene og dataene dine lagres, så hvis du var logget på noen nettsteder tidligere, åpnes de igjen. Hvis du ikke vil logge på disse sidene automatisk, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger og så Flere innholdsinnstillinger.
  4. Velg Nettstedsdata på enheten.
  5. Slå på Slett data som nettsteder har lagret på enheten, når du lukker alle vinduer.
Åpne et bestemt sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Åpne en bestemt side eller et sett med sider under «Ved oppstart».
  4. Velg mellom følgende fremgangsmåter:
    • Velg Legg til en ny side.
      1. Skriv inn nettadressen.
      2. Velg Legg til.
    • Velg Bruk nåværende sider.

Tips: For å oppdatere sidene dine, velg Mer Mer til høyre og så Endre eller Slett.

Problemer med oppstartssiden eller startsiden

Hvis du bruker en datamaskin og ser en startside eller oppstartsside du ikke har valgt selv, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du fjerner uønskede annonser, forgrunnsvinduer og skadelig programvare.

Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan nettverksadministratoren velge oppstartsside(r) eller startside for deg. I så fall kan du ikke endre dem. Spør administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Velg startside

Du kan bestemme hvilken side som vises når du velger startsideknappen Start.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Slå på Vis startsideknapp under «Utseende».
  4. Velg mellom å bruke Ny fane-siden eller en tilpasset side under «Vis startsideknapp».

Tips: Du finner startsideknappen Start til venstre for adressefeltet.