Velg startside og oppstartsside

Du kan selv velge hvilke sider som skal åpnes som startside og oppstartsside i Google Chrome. Dette er to forskjellige sider, med mindre du velger samme nettsted for begge sidene.

• Oppstartssiden er siden som vises når du starter Chrome på datamaskinen.
  • Startsiden er siden du kommer til når du klikker på startsideknappen Start.

Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig blir endret, kan det hende du har uønsket programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du kan finne og fjerne skadelig programvare fra datamaskinen og få innstillingene dine tilbake.

Velg oppstartsside

Du kan bestemme hvilken side eller hvilke sider som vises når du starter Chrome på datamaskinen.

Ha en ny fane åpen

Du kan få Chrome til å åpne en ny fane.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Velg Åpne ny fane under «Ved oppstart».

Som standard inneholder nye faner Google-logoen, et søkefelt og miniatyrbilder av de nettstedene du har besøkt mest. Hvis du vil, kan du velge et morsomt tema for nye faner.

Fortsett der du slapp

Du kan velge å se de samme sidene som var åpne sist du lukket Chrome, når du åpner Chrome igjen.

På datamaskiner

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Velg Fortsett der du slapp under «Ved oppstart».

Informasjonskapslene og dataene dine lagres, så hvis du var logget på noen nettsteder tidligere (for eksempel Gmail), åpnes de igjen. Hvis du ikke vil logge på disse sidene automatisk, kan du følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Nettstedsinnstillinger.
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Slå på Behold lokale data bare inntil du lukker nettleseren.

På Chromebook: For å åpne sidene dine på nytt når du logger på, trykk på Ctrl + Shift + T.

Åpne et bestemt sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Velg Åpne en bestemt side eller et sett med sider under «Ved oppstart».
    • Klikk på Legg til en ny side. Skriv inn nettadressen og klikk på Legg til.
    • Klikk på Bruk nåværende sider.

For å oppdatere sidene dine, klikk på Mer Mer og så Endre eller Slett til høyre for en side.

Problemer med oppstartssiden eller startsiden

Hvis du bruker en datamaskin og du ser en startside eller oppstartsside du ikke har valgt selv, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du blokkerer uønskede endringer i Chrome.

Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan nettverksadministratoren velge oppstartside(r) eller startside for deg. Du kan i så fall ikke endre dem. Spør administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Velg startside

Du kan kontrollere hvilken side som vises når du klikker på startsideknappen Start.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Slå på Vis startsideknapp under «Utseende».
  4. Velg mellom å bruke en ny fane eller en tilpasset side under «Vis startsideknapp».

Startsideknappen vises til venstre for adressefeltet.

Chrome-innstillingene – slik du vil ha dem

Finn ut hvordan du tilpasser Chrome og endrer Chrome-innstillingene dine.