Velg startside og oppstartsside

Du kan selv velge hvilke sider som skal åpnes som startside og oppstartsside i Google Chrome. Dette er to forskjellige sider, med mindre du velger samme nettsted for begge sidene.

• Oppstartssiden er siden som vises når du starter Chrome på datamaskinen.
  • Startsiden er siden du kommer til når du klikker på startsideikonet Åpne startsiden.

Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig blir endret, kan det hende du har uønsket programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du kan finne og fjerne skadelig programvare fra datamaskinen og få innstillingene dine tilbake.

Velg oppstartsside

Du kan bestemme hvilken side eller hvilke sider som vises når du starter Chrome på datamaskinen.

Ha en ny fane åpen

Du kan få Chrome til å åpne en ny fane.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker Chromebook, må du klikke på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  4. Velg Åpne siden Ny fane under «Ved oppstart».

Som standard inneholder nye faner Google-logoen, et søkefelt og miniatyrbilder av de mest besøkte nettstedene. Hvis du vil, kan du velge et morsomt tema for nye faner.

Fortsett der du slapp

Du kan få Chrome til å åpne sidene som var åpne da du avsluttet.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker Chromebook, må du klikke på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  4. Velg Fortsett der du slapp under «Ved oppstart».

Informasjonskapslene og dataene dine lagres, så hvis du var logget på noen nettsteder tidligere (for eksempel Gmail), åpnes de igjen. Hvis du ikke vil logge på disse sidene automatisk, kan du følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Vis avanserte innstillinger nederst på siden.
  5. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern».
  6. Velg Behold lokale data bare inntil du lukker nettleseren under «Informasjonskapsler» i dialogboksen som åpnes.
  7. Klikk på Ferdig.

Merk: Hvis du bruker Chromebook, gjenopprettes ikke fanene når du lukker og åpner Chrome-nettleseren på nytt. For å fortsette der du slapp, start Chromebooken på nytt.

Åpne et bestemt sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker Chromebook, må du klikke på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  4. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider under «Ved oppstart».
  5. Klikk på Angi sider.
  6. Skriv inn nettadressen til siden du vil se når du åpner Chrome.
  7. Klikk på OK.

Problemer med oppstartssiden eller startsiden

Hvis du ser en startside eller oppstartsside du ikke har valgt selv, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du blokkerer uønskede endringer i Chrome.

Bruker du Chromebook på jobben eller skolen? Det kan hende nettverksadministratoren din velger oppstartssiden(e) eller startsiden din for deg, og i så fall kan du ikke endre dem her. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.

Velg startside

Du kan velge hvilken side som åpnes når du klikker på startsideknappen øverst til venstre på skjermen.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Merk av for Vis startsideknapp under «Utseende».
  5. Klikk på Endre under «Vis startsideknapp» for å velge startside.

Startsideknappen vises til venstre for adressefeltet.

Chrome-innstillingene – slik du vil ha dem

Finn ut hvordan du tilpasser Chrome og endrer Chrome-innstillingene dine.