Velg startside og oppstartsside

Du kan selv velge hvilke sider som skal åpnes som startside og oppstartsside i Google Chrome. Dette er to forskjellige sider, med mindre du velger samme nettsted for begge sidene.

• Oppstartssiden er siden som vises når du starter Chrome på datamaskinen.
  • Startsiden er siden du kommer til når du klikker på startsideknappen Åpne startsiden.

Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig blir endret, kan det hende du har uønsket programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du finner og fjerner skadelig programvare fra datamaskinen, og få innstillingene dine tilbake.

Velg oppstartsside

Du kan bestemme hvilken side eller hvilke sider som vises når du starter Chrome på datamaskinen.

Ha en ny fane åpen

Du kan velge å åpne en ny fane når du åpner Chrome.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Velg Åpne siden Ny fane under «Ved oppstart».

Som standard inneholder nye faner Google-logoen, et søkefelt og miniatyrbilder av de mest besøkte nettstedene. Hvis du vil, kan du velge et morsomt tema for nye faner.

Fortsett der du slapp

Du kan velge å se de samme sidene som var åpne da du lukket Chrome, når du åpner Chrome igjen.

På datamaskiner

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Velg Fortsett der du slapp under «Ved oppstart».

Informasjonskapslene og dataene dine lagres, så hvis du var logget på noen nettsteder tidligere (for eksempel Gmail), åpnes de igjen. Hvis du ikke vil logge på disse sidene automatisk, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Slå på Behold lokale data bare inntil du lukker nettleseren.

På Chromebook:  For å åpne sidene dine på nytt når du logger på, trykk på Ctrl + Shift + T.

Åpne et bestemt sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside når Chrome starter opp.

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Velg Åpne en bestemt side eller et sett med sider under «Ved oppstart».
    • Klikk på Legg til en ny side. Skriv inn nettadressen og klikk på Legg til.
    • Klikk på Bruk nåværende sider.

For å oppdatere sidene dine, klikk på Mer Mer og deretter Rediger eller Slett til høyre for en side.

Problemer med oppstartssiden eller startsiden

Hvis du bruker en datamaskin og du ser en startside eller oppstartsside du ikke har valgt selv, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du blokkerer uønskede endringer i Chrome.

Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan nettverksadministratoren velge oppstartside(r) eller startside for deg. I så fall kan du ikke endre dem. Spør administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Velg startside

Du kan kontrollere hvilken side som vises når du klikker på startsideknappen Åpne startsiden.

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Slå på Vis startsideknapp under «Utseende».
  4. Velg mellom å bruke en ny fane eller en tilpasset side under «Vis startsideknapp».

Startsideknappen vises til venstre for adressefeltet.

Chrome-innstillingene – slik du vil ha dem

Finn ut hvordan du tilpasser Chrome og endrer Chrome-innstillingene dine.