Velg startside og oppstartsside

Du kan selv velge hvilke sider som skal åpnes som startside og oppstartsside i Google Chrome. Dette er to forskjellige sider, med mindre du velger samme nettsted for begge sidene.

• Oppstartssiden er siden som vises når du starter Chrome på datamaskinen.
  • Startsiden er siden du kommer til når du klikker på startsideknappen Home button.

Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig blir endret, kan det hende du har uønsket programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du finner og fjerner skadelig programvare fra datamaskinen, og få innstillingene dine tilbake.

Velg oppstartsside

Du kan bestemme hvilken side eller hvilke sider som vises når du starter Chrome på datamaskinen.

Ha en ny fane åpen

Du kan få Chrome til å åpne en ny fane.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre. Chrome menu
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, klikker du på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  4. Velg Åpne siden Ny fane under «Ved oppstart».

Som standard viser den nye fanen Google-logoen, et søkefelt og miniatyrbilder av de mest besøkte nettstedene dine. Hvis du vil, kan du velge et morsomt tema for Ny fane-siden.

Fortsett der du slapp

Du kan få Chrome til å åpne sidene som var åpne da du avsluttet.

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre. Chrome menu
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, klikker du på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  4. Velg Fortsett der du slapp under «Ved oppstart».

Informasjonskapslene og dataene dine lagres, så hvis du var logget på noen nettsteder tidligere (for eksempel Gmail), åpnes de igjen. Hvis du ikke vil logge på disse sidene automatisk, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre. Chrome menu
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, går du til neste trinn.)
  4. Klikk på Vis avanserte innstillinger nederst på siden.
  5. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern».
  6. Velg Behold lokale data bare inntil du lukker nettleseren, under «Informasjonskapsler» i dialogboksen som åpnes.
  7. Klikk på Ferdig.
Åpne et bestemt sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside når Chrome starter opp.

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre. Chrome menu
  3. Klikk på Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, klikker du på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  4. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider under «Ved oppstart».
  5. Klikk på Angi sider.
  6. Skriv inn nettadressen til siden du vil se når du åpner Chrome.
  7. Klikk på OK.

Problemer med oppstartssiden eller startsiden

Hvis du ser en startside eller oppstartsside du ikke har valgt selv, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du blokkerer uønskede endringer i Chrome.

Bruker du en Chromebook på jobben eller skolen? Det kan hende nettverksadministratoren din velger oppstartssiden(e) eller startsiden din for deg, og i så fall kan du ikke endre dem her. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.

Velg startsiden din

Du kan velge hvilken side som åpnes når du klikker på startsideknappen øverst til venstre på skjermen.

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre. Chrome menu
  3. Velg Innstillinger.
  4. Merk av for Vis startsideknapp under «Utseende».
  5. Klikk på Endre under «Vis startsideknapp» for å velge startsiden din.

Startsideknappen Home button vises til venstre for adressefeltet.