Angi oppstartssiden og startsiden din

Oppstartssiden din er siden som vises når du starter Chrome. Startsiden er siden du går til når du klikker på startsideknappen. De to sidene er ikke like, med mindre du velger at de skal være like.

Merk: Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig er endret, kan det være at du har skadelig programvare. Hvis du for eksempel ønsker å angi Google som startsiden din på nytt, kan du gjenopprette de opprinnelige Chrome-innstillingene dine.

Angi oppstartssiden din

Du kan bestemme hvilken eller hvilke sider som skal vises når du starter Chrome.

Åpne siden Ny fane

Du kan få Chrome til å åpne en ny fane.

1. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre i vinduet. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, klikker du på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  3. Under «Ved oppstart» velger du Åpne siden Ny fane.

Som standard viser den nye fanen Google-logoen, et søkefelt og miniatyrbilder av de mest besøkte nettstedene dine. Men hvis du vil, kan du velge et morsomt tema for Ny fane-siden.

Fortsett der du slapp

Du kan få Chrome til å åpne sidene som var åpne da du avsluttet.

1. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre i vinduet. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, klikker du på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  3. Under «Ved oppstart» velger du Fortsett der du slapp.

Informasjonskapsler og data lagres, så eventuelle åpne kontoer (for eksempel Gmail) åpnes på nytt. Hvis du ikke ønsker å logge på disse sidene automatisk, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre i vinduet. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, kan du gå til neste trinn.)
  3. Nederst på siden klikker du på Vis avanserte innstillinger.
  4. Under «Personvern»-delen klikker du på Innstillinger for innhold-knappen.
  5. I dialogboksen som vises, under delen «Informasjonskapsler», velger du Behold lokale data bare inntil du lukker nettleseren.
  6. Klikk på Ferdig.
Åpne en bestemt side eller et sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside.

1. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre i vinduet. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger. (Hvis du bruker en Chromebook, klikker du på «Vis avanserte innstillinger» nederst på siden.)
  3. Under «Ved oppstart» klikker du på Åpne en bestemt side eller et sett med sider.
  4. Klikk på linken Angi sider.
  5. Skriv inn nettadressene til sidene du ønsker å se når du åpner Chrome.
  6. Klikk på OK.

Mac-brukere: Hvis du starter datamaskinen på nytt mens du bruker Chrome, ser du systemmeldingen «Gjenopprett vinduer når du logger på igjen» med en avmerkingsboks ved siden av den. Hvis det er merket av i boksen, starter Chrome på nytt med fanene som var åpne under forrige surfeøkt etter at Mac-en din er startet på nytt.

Velg startsiden din

Startsiden din vises når du klikker på startsideknappen, som du kan legge til i verktøyraden i nettleseren. Følg fremgangsmåten nedenfor for å legge til startsideknappen og velge en startside:

1. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre i vinduet. Chrome menu
  2. Velg Innstillinger.
  3. Under «Utseende» merker du av i boksen Vis startsideknapp.
  4. Under «Vis startsideknapp» klikker du på linken Endre for å velge startsiden din.

Startsideknappen Home button vises til venstre for adressefeltet.

Bruker du en Chromebook på jobb eller på skolen? Det kan hende at nettverksadministratoren din velger oppstartssidene eller startsiden din for deg, og i så fall kan du ikke endre dem her. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter